Toerisme vermijden? Bezoek deze schitterende alternatieven! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Toerisme vermijden? Bezoek deze schitterende alternatieven!

Ben je lange rijen, massa's mensen, flitsende camera's en hoge prijzen ook helemaal zat? Op veel toeristische vakantiebestemmingen is dit namelijk wel het geval. De prijzen worden hoger omdat toeristen toch wel betalen. Daarnaast worden plekken om vakantiefoto's te maken vaak helemaal overspoeld door andere toeristen. Als je je hieraan ergert kan je natuurlijk naar een compleet andere bestemming gaan of je zoekt een alternatief uit van dit artikel. 

Mikonos in plaats van Santorini

Toerisme vermijden? Bezoek deze schitterende alternatieven! 18

Santorini is naast Zakynthos een van de bekendste Griekse eilanden. Santorini staat bekend om haar witte huisjes en een diepblauwe Egeïsche Zee. Momenteel kunnen ze het toerisme op Santorini niet meer aan. Om die reden is er voor cruiseschepen een maximale toeristenstroom van 8.000 per dag ingesteld. Voor vluchten is nog geen maximum. Het eiland Mikonos heeft dezelfde karakteristieke huisjes en prachtige zee. Eén voordeel, dit eiland is nog niet bekend onder toeristen.

Treviso of Padova in plaats van Venetië

Toerisme vermijden? Bezoek deze schitterende alternatieven! 19

Venetië overstroomd aan toeristen. Inwoners en de burgemeester zijn er klaar mee en we kunnen verwachten dat er binnenkort drastische maatregelen in de stad genomen gaan worden. Om deze reden kan je een vakantie naar Venetië beter vermijden en naar een stad in de buurt reizen. 35 minuten verderop liggen Padova en Treviso. Deze steden zijn een geweldig alternatief. Je ziet hier dezelfde prachtige pleinen en historische panden en als kers op de taart ook nog de romantische grachten. Helaas zijn deze wel zonder de bekende gondels van Venetië.

Bekijk ook:
Zien: Dit is het mooiste vliegveld ter wereld

Porto in plaats van Barcelona

Toerisme vermijden? Bezoek deze schitterende alternatieven! 20

Als de kunstwerken van Gaudi bekijken niet hoog op je to do list staat kan je beter een vakantie naar Barcelona laten liggen. In plaats van Barcelona in Spanje kan je namelijk ook vliegen naar Porto in Portugal. Het toerisme in Barcelona lijkt niet te stoppen en ook hier verwachten we binnenkort maatregelen zoals een bouwstop voor hotels en een hogere toerisme tax. Porto is in vergelijking met Barcelona een stuk minder druk. Porto is een levendig havenstadje met een historisch centrum.  Je kan gezellig rondlopen door de smalle straatjes met wapperende waslijnen of gaan genieten van het bruisende nachtleven van Porto.

Kaapverdië in plaats van Seychellen

Toerisme vermijden? Bezoek deze schitterende alternatieven! 21

De Seychellen bestaan uit 115 eilandjes aan de Oost-Afrikaanse kust. De laatste jaren is deze plek steeds bekender geworden voor toeristen en met name voor pas getrouwde stellen.  Alhoewel het groeiende toerisme is belangrijk voor de economische factor wil de minister van Cultuur en Toerisme maatregelen opzetten om het toerisme te beperken. Als alternatief voor de toeristische Seychellen reis je af naar Kaapverdië. Als je naar de Seychellen wilde voor de witte zandstranden kan je op Kaapverdië Santana op Maio of Santa Maria op Sal opzoeken. Verder kan je op Kaapverdië ook goed terecht als liefhebber van wandelen, snorkelen, duiken en bergbeklimmen. Kortom, een leuk en gevarieerd eiland.

Bekijk ook:
Dit zijn de 5 beste elektrische steps van 2024

Faeröer eilanden in plaats van Ijsland

Toerisme vermijden? Bezoek deze schitterende alternatieven! 22

IJsland begint de laatste tijd steeds bekender te worden onder toeristen. De Faeröer eilanden horen bij Denemarken en zijn een prima alternatief voor Ijsland. Het klimaat is bijna hetzelfde. Aangezien er geen rechtstreekse vluchten zijn naar de eilanden moet je eerst naar Denemarken vliegen om vanaf daar door te vliegen naar het eiland Vágar. De eilanden bieden een prachtige natuur die je per auto of per voet kan bezichtigen.

Avatar foto
Selena Amber Van der Tholen

Hi, mijn naam is Selena en ik ben student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben graag bezig met fashion, beauty, lifestyle en alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast heb ik ook een passie voor fitness en synchroonzwemmen. Naast schrijven heb ik ook een grote interesse in fotografie en film.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.