Top 10 populairste boeken van 2021 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 populairste boeken van 2021

Wil je weten wat de meest gelezen en best verkochte boeken van het afgelopen jaar zijn? Dan moet je snel verder lezen, want in deze top 10 zetten we de populairste boeken van 2021 in Nederland voor je op een rij! Wat is het mooiste boek dat jij in 2021 hebt gelezen?

De Nederlandse boekenwinkels waren in 2021 grote perioden gesloten, maar toch zijn er in 2021 meer boeken verkocht dan in het jaar daarvoor. Volgens de Stichting Collectieve Propaganda van het Boek zijn er in 2021 in totaal 43 miljoen moeken verkocht, en daarmee is er sprake van een stijging van 5 procent. Die positieve cijfers zijn echter te danken aan de online winkels, want de verkoop in de fysieke winkels daalde wel.

Bekijk ook:
Top 10 meest verkochte boeken van 2020

Wat zijn de populairste boeken van 2021?

In Nederland hebben we dus flink veel boeken gekocht in 2021, maar wat waren nou de aller populairste boeken van het afgelopen jaar? Net zoals de voorgaande jaren deden de boeken van schrijfster Lucinda Riley het erg goed. De vorig jaar overleden schrijfster wordt namelijk door twee boeken in de top 10 vertegenwoordigd en daarnaast staan er liefst vijftien van haar boeken in de top 100. Ook waren we fan van de boeken van eigen land, want zes van de tien populairste boeken van het afgelopen jaar zijn van een Nederlandse schrijver afkomstig.

De top 10 populairste boeken ziet er dit jaar ook zeer anders uit dan de top 10 van 2020. Zo staan slechts twee boeken van de vorige top 10 in de huidige toplijst.

Fun fact: Lucinda Riley is tevens – voor het vierde jaar op rij – de auteur die de meeste boeken in Nederland wist te verkopen.

Top 10 populairste boeken van 2021 15

Top 10 populairste boeken van 2021

Dit zijn de top 10 populairste boeken van 2021 in Nederland:

10. Valse getuige

Het eerste boek van deze top 10 populairste boeken van 2021 is Valse getuige, een boek van Karin Slaughter. In deze thriller moet Leigh Collier een man verdedigen die beschuldigd wordt van verkrachting. Deze zaak kan haar carrière maken of breken, maar er is meer aan de hand. Het is namelijk geen toeval dat de man Leigh heeft ingeschakeld om hulp. Ze kennen elkaar van vroeger, en hij is het duistere geheim van Leigh's verleden nog niet vergeten… Dat klinkt als een zeer spannend boek en het is tevens de enige thriller van deze top 10!

9. De meeste mensen deugen

De meeste mensen deugen staat op de negende plek in de top 10 populairste boeken van 2021. Het boek van Rutger Bregman legt uit waarom de meeste mensen helemaal niet zo slecht zijn. Ben jij het eens met deze boodschap?

Bekijk ook:
Quiz: Uit welk fantasy boek komt dit bekende karakter?

8. ‘t Hooge Nest

Op de achtste plek in deze top 10 staat ‘t Hooge Nest. Het boek van Roxane van Iperen vertelt het waargebeurde verhaal van twee joodse zussen die in het verzet zaten. Zij moeten onderduiken in een Gooische villa die ook wel ‘t Hooge Nest wordt genoemd. Onder hun leiding wordt de villa een van de grootste onderduikadressen in Nederland, maar tegen het einde van de oorlog gaat het mis en worden ze verraden.

7. De liefdesbrief

De liefdesbrief staat op de zevende plek in de top 10 populairste boeken van 2021. In dit spannende boek van Lucinda Riley ontvangt journaliste Joanna een brief van een pas overleden beroemde acteur. De mysterieuze brief bergt aanwijzingen van een enorm geheim en dan is de vraag welke geheimen de acteur mee heeft genomen naar zijn graf.

Bekijk ook:
De 5 duurste boeken ter wereld

6. De brief voor de koning

Opvallend genoeg deed De brief voor de koning het vorig jaar ook heel goed in de boekenwinkels. Het boek van Tonke Dragt werd in 1962 uitgegeven, maar staat – waarschijnlijk door de nieuwe belangstelling door de Netflix-serie The Letter for the King – op de zesde plek in de top 10 populairste boeken van 2021. In het boek moet Tiuri een geheime brief bezorgen aan de koning.

5. Amalia

Claudia de Breij heeft vorig jaar ook goed gescoord, want haar boek Amalia staat op de vijfde plek in de top 10. In het boek vertelt de 18-jarige prinses van Oranje over haar leven als troonopvolger.

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet jij van de Oranjes?

4. Derksen

Johan Derksen is niet alleen populair op de Nederlandse televisie, ook in de boekenwinkels weet de voormalig profvoetballer en opiniemaker een groot publiek te vinden. Zijn biografie – die geschreven is door Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman – staat namelijk op de vierde plek in de top 10 populairste boeken van 2021. De Nederlanders kunnen voorlopig dus nog geen genoeg krijgen van Johan Derksen.

3. Ik ga leven

Ik ga leven was ongetwijfeld een van de meest spraakmakende boeken van het afgelopen jaar, dus het zal voor weinig mensen als een verrassing komen dat het boek van Lala Gül bijna niet aan te slepen was. In totaal werden er vorig jaar ongeveer 207 duizend exemplaren van Ik ga leven verkocht, en daarmee staat het boek op de derde plek in de top 10 populairste boeken van 2021. De autobiografische roman – dat in 2021 de NS Publieksprijs won – gaat over een jonge vrouw die zich losmaakt van een streng islamitisch milieu.

Bekijk ook:
Dit zijn de meest gelezen boeken ter wereld

2. De jongen, de mol, de vos en het paard

Het populairste kinderboek en het één na populairste boek van 2021 was De Jongen, de mol, de vos en het paard. Het boek van Charlie Mackesy stond in 2020 nog op de vierde plek in de top 10, maar steeg in 2021 naar de tweede plek. Dat heeft het kinderboek te danken aan de indrukwekkende verkoopcijfers. Vorig jaar werden er namelijk maar liefst 234 duizend exemplaren verkocht. Een ding is zo wel zeker, als je ooit een babyshower hebt of nog een cadeautje moet bedenken voor ouders van een pasgeboren baby, dan is dit hét boek om te geven!

1. De zevende zus

Oops she did it again! Lucinda Riley staat namelijk voor het vierde jaar op rij op de eerste plek in de top 10 populairste boeken in Nederland. Dit keer weet de overleden schrijfster van de Zeven zussen reeks de eerste plek te bemachtigen met het boek De zevende zus. Naar schatting zijn er meer dan 300.000 exemplaren van de Zevende zus verkocht en daarmee is het veruit het bestverkochte boek van 2021 en staat het boek dus ook op de eerste plek van deze top 10. In het boek gaan de zussen opzoek naar hun zevende zus, al blijkt dat nog een flinke uitdaging te zijn!

Bekijk ook:
Lucinda Riley, schrijfster van ‘De zeven zussen’, overleden

Heb jij een van deze boeken gelezen? Wat vond je ervan?

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.