Dit zijn de redenen waarom hoog staan in Google belangrijk is voor je bedrijf 8
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de redenen waarom hoog staan in Google belangrijk is voor je bedrijf

De meeste ondernemers zijn het er wel over eens dat online aanwezigheid erg belangrijk is voor je bedrijf. Online goed zichtbaar en vindbaar zijn is essentieel voor een succesvolle onderneming. Hier lees je waarom hoger in Google staan belangrijk is voor je bedrijf en hoe je je zoekvolume kunt uitbreiden. SEO staat voor search engine optimization, en heeft alles te maken met het organisch vindbaar zijn in zoekmachines als Google.

Organische zoekresultaten brengen veel bezoekers binnen

Het eerste wat je nodig hebt voor een goede online aanwezigheid van je bedrijf is een website. Maar met alleen een goede website kom je er niet. Dit is iets wat helaas nog niet alle ondernemers begrijpen. Een goede website kost je veel geld, en je kunt er zeker trots op zijn, maar aan puur en alleen een mooie website heb je niks. Als je bij het bouwen van je website geen rekening houdt met het online marketing aspect mis je eigenlijk het doel van je website. Zonder goede marketing zal vrijwel niemand jouw website bezoeken met uitzondering van enkele vaste klanten.

Bekijk ook:
Private lease: voordelig en flexibel autorijden

Voor de meeste bedrijven zullen organische zoekresultaten de grootste bron van bezoekers zijn. Hoe beter je website in elkaar steekt en hoe meer klantvragen je antwoord op je website des te groter je bereik wordt. Een goed geoptimaliseerde pagina met een hoog zoekvolume zal namelijk in meer zoekresultaten worden getoond.

Dit zijn de redenen waarom hoog staan in Google belangrijk is voor je bedrijf 9

SEO is de toekomst

Op dit moment bestaan er nog bedrijven die het merendeel van hun opdrachten krijgen van vaste klanten. Deze bedrijven hechten om deze reden vaak minder waarde aan een goede website. En voor sommige bedrijven klopt het ook dat ze het prima redden zonder klanten vanuit Google. Echter mogen we niet vergeten dat de jongere generaties vrijwel alles online doen tegenwoordig. Ook bedrijven die het nu goed doen met vaste klanten lopen het risico om deze klanten kwijt te raken aan een concurrent die wel inzet op online marketing.

Voor startende ondernemingen is SEO vanaf het begin eigenlijk al vrijwel onmisbaar. Nieuwe bedrijven zetten hier meestal vanaf het begin dan ook al goed op in. Deze bedrijven weten als geen ander hoe belangrijk hun online voetafdruk is voor hun imago en bekendheid. SEO is erg belangrijk om digitaal goed vindbaar te zijn. Niet alleen voor de naam van je bedrijf, maar ook voor de producten of diensten die je aanbiedt. Als je nieuwe klanten aan wil trekken en future proof wil zijn kun je tegenwoordig niet meer om SEO heen.

Bekijk ook:
Docent worden: Ontdek of het ook voor jou is weggelegd

Het draagt bij aan je geloofwaardigheid

Mensen creëren een beeld bij je onderneming op het moment dat ze je vaak voorbij zien komen. Op het moment dat mensen je melk vaak zien zullen je meer vertrouwen in je krijgen. Hoe vaker mensen jouw bedrijf zien vermeld in de zoekresultaten hoe hoger ze jouw onderneming in zullen schatten en des te geloofwaardiger je product of dienst overkomt. De bekende uitspraak ‘uit het oog, uit het hart’ is zeker ook van toepassing in de online marketingwereld. SEO helpt daarom je geloofwaardigheid te verbeteren door veel gezien te worden in de zoekresultaten.

879

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.