Lucinda Riley
Saved Read later
Deel dit bericht

Lucinda Riley, schrijfster van ‘De zeven zussen’, overleden

Op 11 juni is Lucinda Riley (haar meisjesnaam was Lucinda Edmonds) overleden. Ze is 55 jaar geworden. Na haar dood werd bekend dat ze 4 jaar geleden de diagnose kanker had gekregen. Voor haar directe omgeving was haar overlijden dan ook wel een schok, maar geen grote verrassing. Voor haar miljoenen fans was dat wel het geval, omdat er volop werd gespeculeerd over een 8e deel van de ‘De zeven zussen’. 

De levensloop van Lucinda Riley

Op 16 februari 1966 werd de schrijfster geboren in Noord-Ierland. Ze verhuisde echter al snel naar Engeland. In dat land studeerde ze dramaturgie en daardoor kwam ze in aanraking met de wereld van de tv. Ze speelde een rol in een jeugdserie en ontmoette haar toekomstige echtgenoot, een tegenspeler. Toen ze 22 was, werd ze aan het bed gekluisterd door klierkoorts. In die periode schreef ze haar eerste boek. ‘Lovers and prayers’ onder haar eigen naam. Het boek werd uitgegeven, maar maakte geen grote indruk. Toen ze was hersteld, leek het dan ook niet waarschijnlijk dat ze een carrière als schrijfster zou beginnen. De uitgever bood haar echter een contract aan voor 3 nieuwe boeken. Daarna schreef ze regelmatig een boek, na haar tweede huwelijk onder de naam Lucinda Riley. In hun samengestelde gezin hebben zij zeven kinderen.

Bekijk ook:
Deze celstraffen staan er op het maken van synthetische drugs

Het succes van ‘De zeven zussen’

In 2013 begon Lucinda Riley met de serie over de 7 zussen, die haar wereldberoemd zou maken. Over de inspiratie van de boeken heeft ze zelf gezegd dat het een combinatie was van naar de sterrenhemel kijken en de herinneringen aan haar overleden vader. Deze was in de ogen van zijn kinderen en wellicht ook van zijn vrouw een mysterieus persoon. Vrijwel altijd was hij op reis terwijl zijn gezin niet begreep wat zijn werk eigenlijk inhield. Maar als hij thuiskwam, bracht hij cadeautjes mee uit exotische landen en was het feest in huis, totdat hij weer verdween voor een volgende reis. Wie een van de boeken heeft gelezen, zal onmiddellijk een gelijkenis zien met Pa Salt, de stiefvader van de 7 zussen in de romans van Riley.

Het succes van de serie

Na het verschijnen van het eerste boek met als Nederlandse titel ‘De zeven zussen’ werd al snel duidelijk dat het om een internationale bestseller ging. Daarna schreef Riley ieder jaar een nieuw deel. Voor het laatste deel over de geheimzinnige 7e zus nam ze 2 jaar de tijd. Dit boek kwam in 2021 uit. In een tijd dat er steeds minder boeken worden verkocht was Lucinda Riley een uitzondering. Tot op heden zijn er meer dan 30 miljoen exemplaren van ‘De zeven zusters’ verkocht. Lucinda Riley was gestart met het 8ste deel van de serie, het is nog onduidelijk of deze door een andere schrijver afgemaakt zal worden.

Bekijk ook:
5 apps voor het volhouden van jouw goede voornemens

Naar verwachting zullen dat er nog veel meer gaan worden. In Nederland zijn er tot dusverre 3 miljoen boeken van de serie over de toonbank gegaan. Riley vestigde menig record omdat er vaak meerdere van haar boeken in de bestsellerlijst van het jaar waren opgenomen. In 2016 werden de filmrechten van ‘De zeven zusters’ al gekocht door de Italiaanse filmproducente Raffaella De Laurentiis, terwijl er nog diverse boeken moesten verschijnen.

Waar gaat het over in ‘De 7 zussen’?

Zonder te veel van de inhoud te onthullen gaat het om 7 zussen, of wellicht zijn het er 6. Ze zijn geadopteerd door Pa Salt, maar weten niet de reden of de achtergrond. Na de dood van hun stiefvader krijgen ze de ‘opdracht’ om terug te gaan naar hun ‘roots’ om te ontdekken wie ze zijn. De lezer mag mee op avonturen die zich zowel in het heden als verleden afspelen en altijd boeiend zijn.

Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.