Top 10 duurste Nederlandse voetballers aller tijden 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 duurste Nederlandse voetballers aller tijden

We mogen dan een (relatief) klein landje zijn, toch heeft ons land grote namen geleverd aan de internationale voetbalwereld. En grote namen kosten veel geld in deze miljardenindustrie. En hoewel de grootste naam van de Nederlandse voetbalgeschiedenis niet in de top 10 van duurste Nederlanders voorkomt, zijn er wel andere bekende voetballers in terug te vinden. Wie zijn dat? Dit is de top 10 van duurste Nederlandse voetballers aller tijden. 

10. Georginio Wijnaldum

Wijnaldum speelde eerst jaren op de Nederlandse voetbalvelden voordat hij de overstap maakte naar een wereldclub. Hij groeide op bij Feyenoord, werd volwassen – en landskampioen – met PSV en maakte vervolgens een overstap naar Newcastle United. Daar hield hij het snel voor gezien toen hij voor maar liefst 27.5 miljoen euro werd gekocht door Liverpool. Met dat bedrag is Wijnaldum de tiende duurste voetballer van Nederland. De overstap naar Liverpool was een groot succes, want samen wonnen ze zowel de landstitel als de Champions League.

9. Robin van Persie

Robin van Persie speelde jaren voor Arsenal maar wist nooit landskampioen te worden met zijn club. Mede daarom besloot hij de overstap naar Manchester United te maken. Dat kostte United wel een flinke duit; 30.5 miljoen euro. Daarmee is Van Persie de negende duurste voetballer van Nederland. De overstap was wel een succes voor Van Persie; hij werd kampioen met United.

8. Ruud van Nistelrooy

De droomtransfer van Ruud van Nistelrooy was bijna niet doorgegaan. De oud-speler van PSV stond op het punt de overstap te maken toen hij getroffen werd door een blessure. De transfer ging niet door, maar doordat hij volledig herstelde kon hij het jaar daarop wel de overstap maken. Manchester United kocht van Nistelrooy voor maar liefst 30.5 miljoen euro van PSV. Daarmee is hij de op zeven na duurste Nederlandse speler. Van Nistelrooy won meerdere prijzen met United, waaronder de landstitel, voordat hij overstapte naar Real Madrid.

7. Memphis Depay

De huidige spits van Oranje is de op zes na duurste Nederlandse speler. Deze titel kreeg hij met dank aan zijn transfer naar Manchester United (hey die naam kennen we). United nam de speler voor 34 miljoen euro over. Het was alleen geen succesvolle aankoop, want Depay kon al gauw weer naar Frankrijk vertrekken.

6. Jasper Cillissen

Zelfs voor keepers wordt momenteel de hoofdprijs betaald, bewijst ook Jasper Cillissen. Cillissen was een aantal jaren reservekeeper voor FC Barcelona, totdat hij daar genoeg van kreeg. Sevilla kocht de oud-Ajacied voor maar liefst 35 miljoen en daarmee is Cillissen de op vijf na duurste speler van Nederland.

5. Arjen Robben

Arjen Robben kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst met duurste Nederlandse voetballers. De hoofdprijs voor de Groningen werd destijds betaald door Real Madrid, toen hij overkwam van Chelsea. De Spanjaarden betaalden toen 36 miljoen euro voor Robben. Dat bedrag werd helemaal terugverdiend toen ze samen landskampioen werden. Die titel is slechts een van de vele prijzen die Robben won, zo werd hij ook kampioen in Nederland, Duitsland en Engeland. Even leek het erop dat Robben zijn voetbalschoenen aan de wilgen had gehangen, maar kennelijk is de sporter nog niet klaar op het voetbalveld. Dit seizoen zal hij namelijk weer te zien zijn bij FC Groningen, zijn eerste voetballiefde.

4. Marc Overmars

De oudste transfer van dit lijstje is die van Marc Overmars. Momenteel is hij de op drie na duurste Nederlandse voetballer aller tijden, maar lange tijd mocht hij zich de duurste voetballer noemen. De 40 miljoen euro die FC Barcelona destijds voor hem over had was destijds een astronomisch hoog bedrag en was tot 2017 genoeg voor die titel. Nu zijn er drie voetballers die nog duurder waren.

3. Frenkie de Jong

De carrière van Frenkie de Jong is echt snel gegaan. In 2015 voetbalde hij nog voor Willem II, nu speelt hij samen met Lionel Messi voor FC Barcelona. Nogal een verschil. De club uit Catalonië moest diep in de buidel tasten om hem te kopen; hij kostte maar liefst 75 miljoen euro. Frenkie de Jong is daarmee de op twee na duurste Nederlandse voetballer aller tijden.

2. Virgil van Dijk

Virgil van Dijk loste Marc Overmars in 2017 af als duurste Nederlandse voetballer. Die titel kreeg hij door een transfer te maken van maar liefst 85 miljoen euro. In deze gekke wereld is dat bedrag alleen niet meer genoeg om jezelf de duurste voetballer van Nederland te noemen, maar het is wel genoeg voor de tweede plek. Overigens heeft Van Dijk weinig te klagen. Met zijn nieuwe club Liverpool won hij dit jaar de landstitel en pakte hij ook de Champions League.

1. Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt is de duurste Nederlandse voetballer. De Italiaanse voetbalclub had maar liefst 85.5 miljoen euro over voor de oud-Ajacied en schreef daarmee een klein beetje Nederlandse voetbalgeschiedenis. Het eerste seizoen van De Ligt kende ups en downs, maar uiteindelijk kan hij met een tevreden gevoel terugkijken. De Ligt en Juventus werden dit jaar namelijk (weer) kampioen van Italië. Door de coronacrisis zullen er de komende tijd niet veel enorme transfers meer plaatsvinden en daardoor is het waarschijnlijk dat De Ligt voorlopig nog wel de duurste Nederlandse voetballer zal blijven. Maar hoelang? Dat is nog maar de vraag.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.