Top 10 best betaalde sporters 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 best betaalde sporters

Welke sporters hebben het afgelopen jaar het meeste verdiend? In deze top 10 best betaalde sporters geven we antwoord op die vraag!

Het afgelopen jaar was niet bepaald een hoogtepunt voor de meeste sporters. Dankzij de coronapandemie en de lockdown werden belangrijke sportevenementen afgelast of uitgesteld en zaten veel topsporters maandenlang thuis. Het was echter niet alleen kommer en kwel voor de sommige topsporters. De tien best betaalde sporters verdienden namelijk volgens Forbes  samen zo'n 1.05 miljard euro in de laatste twaalf maanden. Wie zijn deze gelukkige rijke mannen? Hieronder volgt het overzicht.

10. Kevin Durant – 75 miljoen dollar

Op de tiende plaats in de top 10 best betaalde sporters staat Kevin Durant. Durant – een basketballer voor de Brooklyn Nets – verdiende in het afgelopen jaar zo'n 75 miljoen dollar. Een lekker salaris dus, waarmee hij tevens de op één na best betaalde basketballer is.

Durant was dit jaar niet alleen succesvol in de sportwereld. Hij was namelijk ook de executive producer van de film Two Distant Stranger, die die een Oscar won in de categorie “beste korte film”.

9. Tom Brady – 76 miljoen dollar

Tom Brady staat op de negende plek in deze top 10 best betaalde sporters. Brady is een Amerikaanse American football-speler voor het team de Tampa Bay Buccaneers. Hij wordt al jaren gezien als een van de beste quarterbacks ter wereld, en dat is ook te zien aan zijn inkomen. In de laatste twaalf maanden verdiende hij namelijk zo'n 76 miljoen dollar. Brady is daarmee tevens de op één na best betaalde football speler ter wereld.

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je over Formule 1 kampioen Lewis Hamilton?

8. Lewis Hamilton – 82 miljoen dollar

Niet Max Verstappen, maar Lewis Hamilton is de best betaalde Formule 1 racer ter wereld. Hamilton verdiende in het afgelopen jaar zo'n 82 miljoen dollar en staat daarmee tevens op de achtste plaats in deze top 10. Ook hier moet Verstappen dus (voorlopig) genoegen nemen met een plek achter de Brit.

7. Roger Federer – 90 miljoen dollar

Roger Federer staat op de zevende plek in de top 10 best betaalde sporters. Dat is best opvallend, omdat Federer de laatste tijd bijna geen geld heeft verdiend met tennissen. De tennislegende verdiende in het afgelopen jaar zo'n 90 miljoen dollar, maar dat was (bijna) allemaal te danken aan zijn sponsoren. Federer wordt onder meer gesponsord door merken zoals Rolex en Credit Suisse, en dat levert dus een behoorlijk zakcentje op.

Sinds kort doet Federer echter ook weer mee aan grote tennistoernooien, dus wellicht gaat hij in de komende tijd ook met tennis weer wat miljoenen binnenharken.

Met een jaarinkomen van maar liefst 90 miljoen dollar is Federer tevens de best betaalde tennisser ter wereld. Je hoeft dus niet altijd op #1 te staan om veel geld te verdienen.

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van Roger Federer?

6. Neymar – 95 miljoen dollar

Op de zesde plek in deze top 10 staat weer een voetballer. Die plek is dit jaar namelijk voor Neymar. De Braziliaanse voetballer verdiende namelijk in de afgelopen twaalf maanden zo'n 95 miljoen dollar. Een groot deel van dat enorme inkomen is te danken aan zijn riante salaris bij de Franse voetbalclub PSG, maar Neymar verdient ook aardig wat geld aan sponsoren. Zo kan je tegenwoordig ook spelen als Neymar in de populaire game Fortnite.

5. LeBron James – 96,5 miljoen dollar

LeBron James is misschien wel de beste basketballer aller tijden, en het is dus niet zo'n verrassing dat hij in de top 10 best betaalde sporters staat. James – die vorig jaar nog kampioen van de NBA werd met de Los Angeles Lakers – verdiende in het afgelopen jaar ruim 96 miljoen dollar en staat daarmee op de vijfde plek in deze top 10. Hij is daarmee tevens de best betaalde basketballer ter wereld.

Bekijk ook:
Top 20 meest waardevolle voetbalclubs

4. Dak Prescott – 107,5 miljoen dollar

Dallas Cowboy Dak Prescott staat op de vierde plek in de top 10 best betaalde sporters. De football speler verlengde onlangs nog zijn contract en dat heeft hem bepaald geen windeieren gelegd. In de komende jaren gaat hij tussen de 126 en 160 miljoen euro verdienen, en tevens kreeg hij voor het verlengen nog een bonus van 66 miljoen euro. Het afgelopen jaar verdiende hij ruim 107 miljoen dollar, maar daar gaat de komende tijd dus nog wel wat bij komen.

Prescott behoort met dit imposante inkomen bij het selecte gezelschap van sporters die meer dan 100 miljoen dollar in één jaar hebben verdiend. Slechts drie andere sporters deden dit hem na, en verdienden zelfs meer dan hij. Prescott is met dit jaarinkomen wel de best betaalde football speler ter wereld.

3. Cristiano Ronaldo – 120 miljoen dollar

In de top 3 best betaalde sporters ter wereld staat Cristiano Ronaldo op de derde plek. De Portugese voetballer van Juventus verdiende in het afgelopen jaar zo'n 120 miljoen dollar. Juventus betaalt hem een geweldig salaris, maar ook zijn sponsor Nike levert een aardige bijdrage aan dit imposante bedrag. Ronaldo heeft dus ongetwijfeld een enorme bankrekening. Hopelijk is dat enige troost voor het feit dat hij deed jaar niet de kampioen van Italië wordt.

Met een jaarinkomen van 120 miljoen dollar is Ronaldo niet de best betaalde voetballer ter wereld, die eer is weggelegd voor zijn grote rivaal die op plek twee staat.

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van Lionel Messi?

2. Lionel Messi – 130 miljoen dollar

Lionel Messi is de op één na best betaalde sporter ter wereld. De voetballegende van FC Barcelona mag dit jaar dan waarschijnlijk geen kampioen meer worden van Spanje, aan zijn bankrekening is dat zeker niet te zien. Messi verdiende in de afgelopen twaalf maanden zo'n 130 miljoen euro en pakt daarmee de tweede plek in deze top 10 best betaalde sporters. De eerste plek is dus ook hier niet aan hem gegund, maar hij is wel de best betaalde voetballer ter wereld. Dat moet toch een kleine troostprijs zijn.

Het inkomen van Messi zal in de komende tijd misschien nog wel wat gaan veranderen. Het contract van de Argentijn loopt namelijk bijna af, en dan mag hij opzoek naar een nieuwe voetbalclub. Als hij bij een rijke club – zoals Manchester City of PSG – tekent, dan kan hij vast rekenen op een gigantisch salaris en een enorme bonus, maar ook een contractverlening bij FC Barcelona zal hem vast nog veel rijker maken dan hij nu is.

1. Conor McGregor – 180 miljoen dollar

Conor McGregor is de best betaalde sporter van dit moment. De Ierse MMA-vechter verdiende in het afgelopen jaar maar liefst 180 miljoen dollar en is daarmee zonder enige twijfel de aanvoerder van deze top 10 best betaalde sporters.

McGregor vocht begin dit jaar nog tegen Dustin Poirier, maar verloor dat gevecht. Desondanks leverde de match behoorlijk wat miljoenen op, waarmee McGregor bewijst dat je ook met verliezen flink wat geld kan verdienen.

Het grootste deel van zijn nieuwe fortuin verdiende McGregor dit keer echter niet door te vechten. McGregor verkocht namelijk aandelen van zijn whiskymerk Proper No. Twelve. Dat leverde zoveel geld op waardoor McGregor nu de best betaalde sporter is. Soms is alcohol dus niet zo slecht voor je.

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.