Bijzondere gevangenissen
Saved Read later
Deel dit bericht

De 5 meest bijzondere gevangenissen ter wereld

Er wordt in Nederland vaak gezegd dat de gevangenissen hier te vergelijken zijn met een hotel, maar de meest bijzondere gevangenissen ter wereld zullen je nog verbazen! Wij hebben de meest bijzondere gevangenissen ter wereld opgezocht en vergeleken. Laten we je niet langer in spanning houden en gewoon gelijk naar het verhaal gaan.

Meest bijzondere gevangenissen ter wereld

Het zal je vast niet verrassen dat Nederland niet onderdeel uitmaakt van deze lijst met de meest bijzondere gevangenissen ter wereld. We hebben er wel een paar, maar die laten we nog even achterwegen. Maar welke landen dan wel?

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 gevaarlijkste gedetineerden ter wereld

Aranjuez, Spanje

In Spanje kennen we Aranjuez, een gevangenis die eigenlijk voor het onschuldige oog helemaal geen gevangenis is. Criminelen met een gezin krijgen hier de mogelijkheid om samen met hun partner en kind(eren) te verblijven. De muren zijn compleet versierd met Disney karakters, en er is een speeltuin voor de kinderen. Het doel hiervan is om de kinderen zo lang mogelijk te beschermen van de kennis dat hun ouder(s) in de gevangenis zitten.

Halden, Norwegen

Halden gevangenis

Bron: Justis- og politidepartementet

Halden is een zware gevangenis in Noorwegen waar criminelen van over de hele wereld naartoe gestuurd worden. Het bijzondere aan deze gevangenis? Ondanks het feit dat hier zware criminelen vastzitten, hebben de bewakers hier geen wapens. Dit heeft als doel om de gevangenis als een gemeenschap te laten voelen in plaats van een wij versus zij. De gevangenis is redelijk nieuw en bestaat pas sinds 2010. Er worden hier regelmatig activiteiten georganiseerd zoals sport, muziek en meer om het leven buiten de gevangenis te simuleren.

Penal De Ciudad Barrios, El Salvado

De kans is groot dat je al een keer van deze gevangenis hebt gehoord, maar we wilden het er toch nog even over hebben. Dit is de gevangenis waar soms wel 30 gevangenen op een paar vierkante meter tegen elkaar gedrukt slapen. De gevangenen maken zelfs hangmatten om zo maar bovenop elkaar te kunnen slapen. Het was in eerste instantie de bedoeling dat gevangenen niet meer dan 72 uur zouden blijven, maar inmiddels verblijven sommige gevangenen hier al meer dan een jaar.

San Pedro, Bolivia

Normaal gesproken wordt een gevangenis bewaakt door mensen die een carriere als bewaker hebben, maar San Pedro wordt bewaakt door de politie. De enige functie van de politie is om ervoor te zorgen dat de gevangenen niet ontsnappen. Binnen de gevangenis wordt alles door de gevangenen zelf geregeld. De leiders van de gevangenis worden vaak gekozen door middel van steekpartijen. Daarnaast krijg je geen cel toegewezen, maar moet je deze kopen van andere gevangenen.

Bekijk ook:
Top 10 gevaarlijkste landen ter wereld

De duurste cellen kosten zo'n $1,500 tot $1,800, maar daarvoor krijg je wel een cel met een eigen badkamer, keuken, televisie, en soms zelfs een bubbelbad. Echter is het wel zo dat de meeste gevangen in een cel slapen die bedoeld is voor één persoon die je met zijn vijven deelt. De gevangenis staat erom bekend dat er cocaine geproduceerd wordt, welke verkocht wordt aan toeristen. Die toeristen horen er overigens niet te zijn, maar met een fooitje richting de politie kom je al een eind.

Onomichi, Japan

Door de toenemende vergrijzing in Japan, beginnen gevangenissen voor bejaarden steeds normaler te worden. Onomichi is dan ook een gevangenis speciaal voor de ouderen. De gevangenis houdt rekening met zijn gevangenen met allerlei leuningen om hun te helpen bewegen en zacht voedsel wat zij makkelijk kunnen eten. Daarnaast krijgen zij de mogelijkheid om te breien en naaien.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.