Wie is Robert Galbraith? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Wie is Robert Galbraith?

Wist je dat Robert Galbraith een van de beroemdste schrijvers ter wereld is? Dat had je misschien niet gedacht, omdat de naam bij de meeste mensen niet super bekend is. Toch is de kans groot dat je wel eens van deze schrijver hebt gehoord, want de naam Robert Galbraith is namelijk een pseudoniem van een wereldberoemde schrijver. Ben jij benieuwd welke schrijver achter de naam van Galbraith schuilt? Lees dan snel verder!

In 2013 verscheen het eerste boek van Robert Galbraith – The Cuckoo's Calling – in de winkel. Het boek werd goed ontvangen en daardoor vroeg de wereld zich al gauw af wie deze man eigenlijk was. Niemand had namelijk van Robert Galbraith gehoord en sommige mensen vonden het toch wel raar dat een onbekende nieuweling zo'n goed boek kon schrijven. The Sunday Times ging daarom op onderzoek uit en na een tip ontdekte de krant de ware identiteit van de schrijver. Robert Galbraith bestond namelijk niet en was een pseudoniem voor niemand anders dan J.K. Rowling, de schrijfster die iedereen kent van de bekende Harry Potter boeken.

Bekijk ook:
Top 10 meest verkochte boeken van 2020

J.K Rowling

J.K. Rowling was na Harry Potter nog niet klaar met schrijven. Ze wilde graag onder een andere naam een totaal andere boekenreeks opzetten, zonder geassocieerd te worden met de Potter reeks. Ze kwam met een nieuwe serie over een privédetective en besloot die te publiceren onder de naam Robert Galbraith.

Het boek The Cuckoo's Calling kreeg na de release prima reviews, maar de verkoopcijfers waren niet super indrukwekkend. Dat veranderde al gauw toen de identiteit van Galbraith bekend werd gemaakt. Vanaf dat moment werd het boek een bestseller en kreeg het nog meer positieve reviews.

Bekijk ook:
Ben jij een echte Harry Potter super fan? Doe de quiz!

De boeken van Robert Galbraith

J.K Rowling heeft onder de naam van Robert Galbraith maar liefst vijf boeken geschreven. Alle boeken maken onderdeel uit van de Cormoran Strike serie, waarbij de avonturen van de privédetective Cormoran Strike en zijn partner Robin Ellacott worden gevolgd.

The Cuckoo's Calling

The Cuckoo's Calling is het eerste boek van Robert Galbraith. In het boek wordt Cormoran Strike ingehuurd om de dood van een topmodel te onderzoeken. De politie concludeert al snel dat het gaat om een ongelukkige val of ongeluk, maar haar broer vermoedt dat er sprake van een moord is. Strike hoopt op een makkelijke klus die veel geld kan opleveren, maar al gauw blijkt dat er duistere zaken spelen rondom de dood van het model.

The Cuckoo's Calling staat in het Nederlands ook wel bekend als Koekoeksjong.

The Silkworm

The Silkworm is het tweede boek van Robert Galbraith. In het boek wordt Cormoran Strike ingehuurd om de vermiste schrijver Owen Quine op te sporen. Zijn verdwijning komt op een bijzonder moment, want hij stond net op het punt een controversieel boek te publiceren met de waarheid over zijn vrienden en kennissen. Is hij uit eigen wil verdwenen, of wilt iemand hem het zwijgen opleggen?

The Silkworm staat in het Nederlands ook wel bekend als Zijderups.

Career of Evil

Career of Evil is het derde boek van Robert Galbraith. In het boek staat dit keer geen bijzondere zaak centraal, maar wordt Cormoran Strike lastig gevallen door een schurk uit zijn verleden. Hij weet alleen niet wie precies het op hem en zijn partner Robin heeft gemunt, en met een lijst vol vijanden is dat ook niet bepaald een gemakkelijke opgave om dat te onthullen. Kunnen Strike en Robin de schurk vinden voordat hij met hun afrekent?

Career of Evil staat in het Nederlands ook wel bekend als Het slechte pad.

Lethal White

Lethal White is het vierde boek van Robert Galbraith. In het boek krijgt Cormoran Strike bezoek van een labiele jongen. Hij vertelt Strike over een moord die hij als jong kind heeft gezien. De jongen is alleen geen super betrouwbare getuige en voordat Strike verder onderzoek kan doen is hij alweer verdwenen. Was de moord allemaal onderdeel van een fantasie, of heeft deze echt plaats gevonden?

Lethal White staat in het Nederlands ook wel bekend als Witte dood.

Troubled Blood

Troubled Blood is het vijfde – en voorlopig laatste – boek van Robert Galbraith. In het boek heropent Cormoran Strike een cold case die al tientallen jaren oud is. Hoewel de zaak dus niet bepaald actueel lijkt te zijn, blijkt deze uiteindelijk nog best een groot gevaar te vormen voor Strike en Robin.

Troubled Blood staat in het Nederlands ook wel bekend als Kwaad bloed.

Bekijk ook:
De 5 duurste boeken ter wereld

Komen er meer boeken van Robert Galbraith

J.K. Rowling heeft aangegeven dat ze voorlopig niet klaar is met de boeken van Robert Galbraith. In een interview vertelde ze dat ze genoeg ideeën heeft voor nieuwe boeken en dat de serie zo maar eens meer dan tien boeken in totaal kan beslaan. Dat is dus goed nieuws voor de fans van Cormoran Strike!

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.