in

Je moet het durven: samenwonen met een veroordeelde moordenaar

Je moet het durven: samenwonen met een veroordeelde moordenaar

In 2013 vermoorde de inmiddels 40-jarige man zijn toen 30-jarige ex-vriendin Wendy Rutjes in haar woning in Zevenaar. Hij gaat nu onder toeziend oog van de reclassering samenwonen met zijn nieuwe liefde. Zijn nieuwe vriendin heeft er veel vertrouwen in.

Dit kwam naar voren in een rechtszitting in Arnhem waar de verlenging van zijn tbs werd besproken. De man kreeg voor de moord op zijn ex een gevangenisstraf van 10 jaar plus tbs met dwangverpleging. Hij moest gedwongen worden verpleegd omdat hij vermindert toerekeningsvatbaar was verklaard. Op die manier wilde het hof de kans op herhaling verminderen.

Reclassering houdt oogje in het zeil bij nieuwe relatie

Afgelopen februari liet de rechtbank al doorschemeren dat zij de dwangverpleging wilden stoppen als de reclassering met voorwaarden zou komen waaronder dat zou kunnen. In eerste instantie zag de reclassering dit niet zitten maar daar zijn ze later op teruggekomen. De man heeft nu enige tijd een relatie en daar wil de reclassering een oogje in het zeil houden. Zij denken dat het nu wel moet kunnen dat de man gaat samenwonen. De huidige vriendin is op de hoogte van wat er in 2013 gebeurd is maar heeft er veel vertrouwen in.

Bekijk ook:
18-jarige Nederlander gaat met Jeff Bezos de ruimte in en is jongste astronaut ooit

Ex-vriendin in plas bloed gevonden door haar zoontje

De man bracht zijn ex om het leven door haar te wurgen. Hij verschafte zich toegang tot haar huis door midden in de nacht een ladder tegen de woning te zetten en naar binnen te klimmen. Toen hij haar slaapkamer in kwam trok hij een dekbed over haar hoofd, stompte en sloeg hij haar, en wurgde haar vervolgens. Haar toen 7-jarige zoontje vond zijn moeder in een plas bloed levenloos naast het bed.

Man moet zich wekelijks melden bij reclassering

De reclassering wil de man iedere week spreken om zo zicht te houden op de relatie. Ook moet hij een traject in om zijn schulden op te lossen. Hij heeft 40.000 euro schuld omdat hij het zoontje van zijn ex-vriendin shockschade moest betalen. Verder mag hij niet in contact treden met de nabestaanden van zijn ex en mag hij Zevenaar niet betreden. Een aantal nabestaanden was op de zitting aanwezig. Het moet voor hen erg moeilijk zijn geweest te horen dat de man nu weer gaat samenwonen met een vrouw na wat hun geliefden is aangedaan.

Geschreven door Herojo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/post.php on line 1023

Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/plugins/media-ace.php on line 128

Video: Grappige en bizarre kapsels

Roulette regels eenvoudig uitgelegd voor nieuwelingen