De nieuwe iPhone 15 is de grootste transformatie in jaren ondergaan
Saved Read later
Deel dit bericht

De nieuwe iPhone 15 is de grootste transformatie in jaren ondergaan

Het is weer bijna September en de verwachting is dat Apple, volgens traditie, de nieuwste iPhone gaat aankondigen. De tech gigant heeft nog niet officieel aangekondigd dat er ook daadwerkelijk een nieuw model van de populaire smartphone uitkomt in september, maar aangezien dit al jaren zo gaat, zijn er weinig aanwijzingen dat Apple met deze traditie gaat breken. Ondanks dat er vanuit Apple nog geen woord over een nieuw product is gerept, weten ingewijden dat de vijftiende iPhone een aantal veranderingen met zich mee zal brengen.

Design

Ondanks dat Apple al veel aan het design van de iPhones gesleuteld heeft de afgelopen jaren, zou het vijftiende model een ander design hebben dan de vorige iPhones. Volgens ingewijden gaat het hierbij om gebogen schermranden, en zou dit vooral zijn gedaan om dat het beter bij de iPhone 15 Pro zou staan. Toch zullen ook de ‘normale’ versie, de iPhone 15, deze schermen hebben.

De gebogen schermrand is echter niet de grootste verandering voor de Pro-versies van de iPhone 15. Volgens bronnen van een Amerikaanse bank krijgen de Pro-modellen zelfs een titanium behuizing, die door fabrikant Foxconn geleverd zullen worden. Titanium is nog niet eerder gebruikt voor iPhones, maar niet geheel onbekend voor Apple product. Zo werd onder andere de Apple Watch Ultra, een van de uitvoeringen van de populaire smartwatch van Apple, al uitgebracht met een titanium kast.

Bekijk ook:
Waarom de Google Nest Protect V2 jouw volgende slimme rookmelder moet zijn

De nieuwe iPhone 15 is de grootste transformatie in jaren ondergaan

Waar is de volumeknop?

De gebogen schermranden kunnen een leuke toevoeging zijn voor de nieuwe iPhones, maar de echt spraakmakende verandering zal vooral aan de zijkant van je scherm zitten. Want als je gek bent op de volumeknop, ga je erg moeten wennen aan de nieuwe knop op je iPhone. Op verschillende websites wordt er namelijk gesproken over een kleine actieknop, die multifunctioneel én volledig aanpasbaar is. De geruchten over de multifunctionele actieknop gaan al langer, en zijn geïntensiveerd sinds Apple één van de beta versies van iOS17 uitbracht. Er is namelijk een code gevonden waarin beschreven staat wat de knop allemaal gaat kunnen. Functies die kunnen worden ingesteld zijn bijvoorbeeld het inschakelen van de zaklamp, openen van de camera-app, of het geluid van je telefoon in- en uitschakelen.

De nieuwe iPhone 15 is de grootste transformatie in jaren ondergaan

Ook kun je naar alle waarschijnlijkheid de Lightning-adapters in de prullenbak gooien, wanneer je de iPhone 15 aanschaft. Waar gebruikers al jarenlang roepen om een USB-C aansluiting, zou Apple nu eindelijk overstag zijn gegaan. Een groot voordeel voor consumenten die ook in bezit zijn van Android producten, die vaak met een USB-C aansluiting komen, die nu voor alle apparaten één kabel kunnen gebruiken. Leuk feitje is overigens dat Apple deze beslissing niet heeft gemaakt om het jou makkelijker te maken. Een nieuwe Europese wet bepaald namelijk dat vanaf 2024 alle nieuwe producten met een USB-C aansluiting moeten worden geproduceerd. Apple heeft dus weinig keus hierin.

Bekijk ook:
De 5 beste babyfoons met camera van dit moment

Over de prijzen is nog niets bekend, al zullen die vergelijkbaar zijn met de prijzen van de iPhone 14 modellen toen ze net uitgebracht werden. Een terechte vraag is dan ook, met het oog op de uitgelekte veranderingen, of het nieuwe model dat bedrag waard is.

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.