Snoozen
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

Snoozen afleren: met deze 5 tips gaat het je lukken

Als je de wekker zet dan doe je dat omdat je er vroeg uit moet om naar school of werk te gaan. Die extra minuten in bed voelen heerlijk aan om te snoozen, maar dat is eigenlijk helemaal niet goed voor je. Het werkt stress en vermoeidheid in de hand. Het is dus beter om niet te snoozen, maar hoe leer je dat af? Wij hebben een aantal handige tips op een rijtje gezet die helpen om het snoozen af te leren.

Plaats je wekker aan de andere kant van de kamer

De meeste mensen gebruiken tegenwoordig hun mobiele telefoon als wekker. Als je het snoozen af wil leren dan kun je je smartphone het beste buiten je bereik leggen. Het is sowieso verstandig om je telefoon aan de kant te leggen voordat je gaat slapen. Als je de telefoon aan de andere kant van de kamer legt dan moet je je bed wel uit om de wekker uit te zetten.

Gebruik een speciale app

Er zijn speciale apps die ervoor zorgen dat je het snoozen af gaat leren. Als de wekker gaat dan moet je eerst een puzzel oplossen, of een andere handeling verrichten voordat je hem uit kan zetten, en dan wordt je mentaal, actief, en dus wakker. Een goed voorbeeld van een dergelijke app is Alarmy. Probeer hem vooral uit, want dan ben je het snoozen zo afgeleerd.

snoozen alarm

Kies de juiste wektijd

Het is de bedoeling dat je uitgerust en fris aan je dag begint, dus je moet voor jezelf vaststellen hoeveel slaaptijd je nodig hebt. Als je een realistische wektijd instelt, dan zul je minder moeite hebben met wakker worden, en ben je dus minder snel geneigd om je wekker te snoozen. Het is belangrijk om voldoende nachtrust te hebben, dus ga iets eerder naar bed als je lichaam daarom vraagt.

Bekijk ook:
Mensen die aan deze kant van het bed slapen zijn het meest chagrijnig

Ga meteen je bed uit

Blijf niet in bed hangen als de wekker is gegaan, maar ga meteen je bed uit. Als je op die snooze-knop drukt en in bed blijft liggen, dan raakt je slaaproutine niet uit balans. Als je blijft liggen dan geef je een signaal aan je lichaam en geest dat het nog kan blijven slapen, terwijl dat niet het geval is, want je moet eruit. Stap dus bij het horen van je wekker meteen je bed uit, want dan begin je uitgerust aan de dag.

Schakel die snooze-functie helemaal uit

Als je de snooze-functie helemaal uitzet dan heb je niet meer de mogelijkheid om te snoozen, dus dan moet je je bed wel uit. Je geeft jezelf niet meer de kans om te blijven liggen. Dat zal in het begin moeilijk zijn, maar als je daar eenmaal routine in hebt dan zul je jezelf dankbaar zijn, en het laten snoozen voor wat het is. Je wilt tenslotte fris en fruitig aan een nieuwe werkdag beginnen.

Bekijk ook:
Wist jij deze leuke weetjes over slapen?

snoozen alarm tips

Poll Doe jij aan snoozen?

Nee, ik spring er gelijk uit!13.8%
Ja, max 1-2 keer51.7%
Ik blijf snoozen34.5%
📊 Bekijk resultaten
Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.