Mobiele telefoon wordt verboden in de klas 11
Saved Read later
Deel dit bericht

Mobiele telefoon wordt verboden in de klas

Tot 1 oktober hebben scholen de tijd om het gebruik van de mobiele telefoon in de klas aan te pakken. Komen zij er niet uit? Mogelijk grijpt de overheid in met landelijke regels.

Voor de meeste leraren is de mobiele telefoon een grote ergernis in de klas. Bijna iedere leerling heeft zijn smartphone bij zich in zijn of haar zak. De kans is aanwezig dat daar een verbod op komt, dit betekent geen smartphones meer die om de haverklap afgaan tijdens de lessen.

Bezwaar van het gebruik van mobiele telefoons

Scholen en leraren hebben al geruime tijd bezwaar tegen het gebruik van de mobiele telefoon in de klas. De vraag om een verbod of regels op scholen is er al langer. Gesteund door de PVV maakte kamerlid René Peters (CDA) zich daar al hard voor. Overigens is de partij van Geert Wilders al langer voorstander van een verbod op mobiele telefoons in de klas.

Bekijk ook:
Dit kost een portofoon van de Nederlandse politie

Mobiele telefoon wordt verboden in de klas 13

Gelukkig zijn er meer partijen die achter het CDA en de PVV staan. Dit was te danken aan een groep leraren die aan de bel trok en het verbod steunde. Leraren zelf krijgen het niet voor elkaar om mobiele telefoons uit de klas te weren. Minister Wiersma had er toch wel oren naar om regels in te voeren over het gebruik van mobiele telefoons in de klas. Hij heeft beloofd om in gesprek te gaan met scholen en na te denken over een eventueel verbod.

Uitzonderingen

Voor het telefoongebruik zullen er wel enkele uitzonderingen worden gemaakt. Soms wordt een telefoon gebruikt als lesmateriaal, ook zijn er leerlingen die uit medische noodzaak een mobiele telefoon bij zich mogen hebben. Leerlingen met bijvoorbeeld diabetes gebruiken vaak een mobiele telefoon om de suikerwaarden te meten. Voor alle overige leerlingen geldt, geen mobiele telefoon meer in de klas.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

549

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.