Google Lens
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze 5 functies van Google Lens maken je leven eenvoudiger

Google Lens is een technische tool dat onmisbaar is op je smartphone. De handige functionaliteiten van Google Lens omvatten meer dan alleen het vertalen van de tekst achterop een pak waspoeder of het ontdekken van de wereld om je heen. Deze tool maakt je leven een stuk makkelijker, want er zijn veel mogelijkheden. De functie kan teksten vertalen, maar ook op zoek gaan naar bijvoorbeeld een mooie lamp die je in een restaurant ziet hangen. We nemen 5 handige functies met je door.

Het ontdekken van dieren en planten

Als je in het bos loopt en een mooie bloem of plant ziet, dan kun je een foto maken, waarna Google Lens er alle informatie over opzoekt. Hetzelfde geldt voor dieren, en dan hebben we het niet alleen over die vreemde rups in je tuin, maar elk dier op aarde. Je hebt dus letterlijk alle informatie van de wereld om je heen in je broekzak.

Reisgids en informatie over gebouwen

Google Lens kan ook dienen als reisgids. Dankzij Google Maps en Google earth zijn er 3D-modellen van talloze gebouwen op aarde beschikbaar. De tool kan dus bijvoorbeeld de Tower Bridge in Engeland herkennen, of het Louvre in Parijs. Je kunt zo meer te weten komen over het gebouw zelf, maar ook over andere bezienswaardigheden in de buurt.

Oplossen van wiskundige formules

Google Lens is de ideale tool voor studenten die een hekel aan wiskunde hebben. Sinds 2020 kan de tool namelijk wiskundige formules oplossen. Je scant simpelweg de formule, waarna het antwoord op deze formule in beeld verschijnt. Erg handig, maar uiteraard een doorn in het oog van elke wiskundeleraar die zijn uiterste best doet om zijn kennis door te geven.

Teksten kopiëren en vertalen

Als je in een vreemd land naar een restaurant gaat dan wordt je zonder twijfel geconfronteerd met een menukaart die niet te ontcijferen is, behalve voor Google Lens. De tool vertaalt namelijk de gerechten op de menukaart, en elke andere tekst. Zo kun je bijvoorbeeld een tekst vertalen en kopiëren, zodat je deze later rustig kunt lezen.

Last minute shoppen

Google Lens is een ster in het opsporen van producten. Je hoeft enkel het product of de streepjescode van een artikel te scannen, en Google Lens heeft binnen no-time visuele overeenkomsten gevonden, inclusief de winkels waar het product te koop is. Dit geldt dus ook voor die mooie lamp die je in het restaurant ziet waar we het in het begin van dit artikel over hadden.

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.