iPhone investeren
Saved Read later
Deel dit bericht

Oude iPhone in huis? Die kan zomaar goud waard zijn

Als jij thuis nog een oude iPhone hebt liggen dan kan het zomaar zijn dat je goud in handen hebt. Een oud model van deze smartphone kan namelijk flink wat geld opleveren. Er is onlangs weer een oud model verkocht voor een prijs waarmee jij een jaar lang op wereldreis zou kunnen. ‘Wie bewaart die heeft wat’ zeggen ze, en dat is in dit geval zeker zo.

IPhone uit 2007

Er is onlangs een iPhone uit 2007 verkocht voor een recordbedrag van maar liefst 63.356 dollar. Het ging in dit geval wel om een exemplaar dat in een ongeopende en gesealde doos zit. Een medewerker van techgigant Apple had deze iPhone ooit gekregen van het bedrijf, en heeft al die jaren bij de vrouw op zolder gelegen. Hij besloot recentelijk om het toestel (inmiddels een collectors-item) te veilen, en met succes.

Inmiddels wordt een iPhone uit 2007 een ‘vintage model’ genoemd, want we zijn al wat jaartjes verwijderd van de releasedatum van de eerste generatie iPhone. Deze modellen zijn zeer geliefd onder verzamelaars, en zullen, mits nieuw in doos, steeds meer waard worden. In dit geval ging het om een iPhone uit 2007 met 8 GB opslag, die op 29 juni 2007 werd uitgebracht.

Oude smartphone als investering voor later

Wie had vroeger kunnen denken dat we in de toekomst zouden investeren in smartphones? Het kan namelijk een lucratief stukje bezit zijn. Hetzelfde geldt voor oude spelcomputers, zoals de Nintendo 8-bit en Super-Nintendo. Als je deze computers nieuw in doos op zolder hebt liggen dan kan het zomaar zijn dat je er je hele pensioen leuke dingen mee kunt doen. In het geval van de iPhone 7 is het belangrijk dat deze nog in doos zit, anders is hij een stuk minder waard.

Bekijk ook:
Rel rondom stem ChatGPT: Scarlett Johansson stapt naar advocaat

Het is niet de eerste keer dat een iPhone uit dat jaar werd geveild, het record stond tot voor kort op 39.339 dollar voor hetzelfde model. Met de verkoop van het model van de Apple-medewerker is dat record ruimschoots verbroken. Dus duik die zolder op of de kelder in, want als jij een vintage model iPhone hebt liggen dan kun je daar een flinke som geld voor vangen.

3.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.