schilderij
Saved Read later
Deel dit bericht

Vrouw op schilderij uit 1860 houdt smartphone vast

Op internet is ophef ontstaan over een onlangs ontdekt schilderij waarop een vrouw een smartphone vasthoudt. Het kunstwerk is gemaakt in 1860 en is door onderzoekers als authentiek gekenmerkt. Het is dus een echt schilderij uit dat jaartal. Maar wat doet de vrouw dat op het doek staat afgebeeld? Ze lijkt een smartphone vast te houden waar ze diep in gedachten naar kijkt.

Een tijdreiziger afgebeeld op canvas

Het schilderij komt dus uit 1860 en heet The Expected One, en is geschilderd door de Oostenrijkse schilder Ferdinand Georg Waldmüller. De vrouw op het kunstwerk lijkt een smartphone vast te houden, een voorwerp dat in die tijd uiteraard nog niet bestond. Sinds het schilderij in de openbaarheid is vertoond doen de wildste geruchten de ronde. Zo zou de afgebeelde vrouw een tijdreiziger zijn.

Sommige mensen hebben een andere, meer rationele verklaring; zij denken dat het voorwerp in de handen van de vrouw een gebedsboekje of een ander klein boekje is waaruit ze leest terwijl ze door het schone Oostenrijkse landschap banjert. Althans, dat is de verklaring van Gerald Weinpolter, de CEO van kunstbureau Austrian Paintings, een liefhebber en kenner van Oostenrijkse kunst.

Een veelbesproken schilderij

We weten uiteraard nooit of de geruchten in de wereld zijn gegooid om het kunstwerk populairder te maken, maar zeg nou zelf; de houding van de vrouw doet ons veel denken aan de mensen die we in het dagelijkse leven tegenkomen. Omstanders die verdiept zijn in hun smartphone, en de wereld om hen heen totaal aan zich voorbij laten gaan. Enfin, de gelijkenis is treffend.

Bekijk ook:
Worden mensen in de toekomst geprogrammeerd door hersenchips en kunstmatige intelligentie?

Het schilderij is in ieder geval al veelbesproken en gaat als een lopend vuurtje over internet. Wat denken jullie? Wij laten de conclusies graag aan de professionals over, maar we vinden het uiteraard heerlijk om te speculeren. Laat dus vooral jullie gedachten achter in de comments, en deel dit artikel met je vrienden en familie, want er zal vast iemand zijn die uitsluitsel kan geven over dit mysterieuze doek.

https://twitter.com/Paganwolfwitch_/status/1577810321309302788

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.