diego armando maradona challenge
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat is de Maradona Challenge?

Vorige week kwam het ongelukkige nieuws dat voetballegende Maradona op zestigjarige leeftijd is overleden aan een hartstilstand. Nu, 6 dagen later, heeft oud-Ajacied Van der Vaart de Diego Armando Maradona Challenge in het leven geroepen. Wat dat precies is? Dat leggen we graag aan jou uit.

Diego Armando Maradona challenge

De Diego Armando Maradona Challenge heeft hij op Twitter in het leven geroepen met de hashtag #DM10Challenge. Het is de bedoeling dat iedereen die meedoet aan de challenge de bal ‘op z'n Maradona's' probeert hoog te houden. Eerst via een dropkick, en daarna gewoon uit de lucht, de bal zo ver mogelijk omhoog schietend. Op Twitter laat Rafael van der Vaart even zien hoe het moet. Bij beide pogingen kwam Van der Vaart op een score van 8. Aan het einde nomineert hij oud-Feyenoorder Robin van Persie om zijn poging te filmen en online te zetten. Van der Vaart stelt dat hij denkt dat Van Persie het beter kan dan zijn eigen poging.

Bekijk ook:
Top 10 best betaalde voetballers

Maradona begrafenis

Afgelopen week werd Maradona begraven. Gelijk in de nacht van woensdag op donderdag werd zijn lichaam overgebracht naar het presidentieel paleis aan Plaza de Mayo in Buenos Aires. Uiteraard was er veel aandacht voor de overleden voetballer. Tienduizenden Argentijnen kwamen daar naartoe om afscheid te nemen van de voetballegende. Helaas braken er rellen uit waardoor het paleis afgesloten moest worden. De politie moest traangas en rubberen kogels gebruiken om de menigte uit elkaar te drijven. Hij werd in besloten kring begraven en bijgezet in het familiegraf waar zijn ouders ook liggen. Er waren enkel familieleden en een paar vrienden aanwezig.

Helaas was er ook een hoop ophef over de begrafenis. Een van de begrafenisondernemers heeft namelijk een selfie gemaakt met het lichaam van Diego Maradona. Op de foto steekt de medewerker twee duimen omhoog naast de geopende kist van de voetballer. Dit gedrag heeft de eigenaar van de begrafenisonderneming woedend gemaakt. De eigenaar had er geen andere woorden voor dan het feit dat het walgelijk was. De medewerker in kwestie is op staande voet ontslagen en kan waarschijnlijk niet meer aan de slag in de uitvaartbranche.

Bekijk ook:
Top 20 meest waardevolle voetbalclubs

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.