In Memoriam: Voetballegende Diego Maradona 12
Saved Read later
Deel dit bericht

In Memoriam: Voetballegende Diego Maradona

Voetballegende Diego Armando Maradona is op zestigjarige leeftijd overleden. Hij bezweek woensdag aan een hartstilstand. 

Het ging al even slecht met Maradona. De Argentijn kwakkelde al langer met zijn gezondheid en zijn overlijden komt daarom niet uit de hemel gevallen. Aan het begin van deze maand werd Maradona met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Daar werd hij geopereerd aan een bloedstolsel in zijn hersenen. Die ingreep was succesvol, maar drie weken later ging het alsnog mis met. Op woensdag 25 november overleed hij aan de gevolgen van een hartstilstand. Met het overlijden van Maradona verliest de wereld een van de beste voetballers aller tijden.

In Memoriam: Voetballegende Diego Maradona 14

Maradona: Held van Napels

Op tienjarige leeftijd wordt Diego Maradona ontdekt als voetballer in Argentinië. Daar speelt hij voor de club Argentinos Juniors en Boca Juniors totdat hij in 1982 wordt overgenomen door FC Barcelona. Daar beleeft de Argentijn een stroeve start, maar uiteindelijk weet hij met de Spaanse club meerdere prijzen te pakken.

In 1984 maakt Maradona de overstap naar de Italiaanse club Napoli. Daar beleeft de Argentijn zijn grootste successen in het clubvoetbal. Met Maradona weet Napoli voor het eerst landskampioen te worden van Italië in 1987. In 1990 volgt nog een tweede kampioenschap. Een jaar daarvoor verovert de club ook de UEFA Cup. In totaal speelt Maradona zeven seizoenen voor de club uit Napels.

Bekijk ook:
5 zwemsporten die je verbaasd zullen laten staan

Maradona is daarmee een van de grootste helden uit de clubgeschiedenis van Napoli. In 2000 beslluit Napoli om zijn rugnummer #10 nooit meer te gebruiken. Na het overlijden van Maradona wil Napoli ook het stadion naar hun clubheld vernoemen, als laatste eerbetoon.

Het WK goud en zilver van Maradona

Ook op internationaal vlak boekte Maradona grote successen. Op zestienjarige leeftijd debuteerde de Argentijn in 1977 voor het nationale elftal. Zijn grootste succes vierde hij in 1986 toen Argentinië wereldkampioen werd in Mexico. In de kwartfinale van dat toernooi maakte hij twee onvergetelijke goals tegen Engeland. Hij opende de score met een omstreden handsdoelpunt en daarna scoorde hij ook de tweede treffer die later werd uitgeroepen tot goal van de eeuw. In de halve finale scoorde Maradona twee maal tegen België. En in de finale werd West-Duitsland in een spannende wedstrijd aan de kant gezet.

Bekijk hieronder de omstreden goal die Maradona maakte tegen Engeland. Vaak noemde hij dit “de hand van god”.

Bekijk ook:
10 effectieve sporten om snel fitter te worden

Bekijk hieronder de tweede goal die Maradona maakte tegen Engeland. Deze goal werd uitgeroepen tot goal van de eeuw door de UEFA.

https://youtu.be/2UjTZA4XmDc

In 1990 speelde Argentinië het WK in Italië. Het land bereikte – met wat voetbalgeluk – de halve finale waarin Italië met penalty's werd verslagen. In de finale verloor Argentinië van West-Duitsland, waardoor het land – en Maradona – genoegen moesten nemen met zilver. Dit is samen met de winst in 1986 de grootste prijs die Maradona met Argentinië won.

Hoogtepunten van Maradona als voetballer

Dat Maradona een begaafde speler was, is een understatement. Met woorden valt eigen moeilijk te beschrijven hoe goed hij echt was, dat moet je gewoon zien. Bekijk hier onder 10 hoogtepunten van Maradona als voetballer.

https://youtu.be/7GjJz41dDx8

Quiz: Wat weet jij van Diego Maradona?

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

2 Comments

  1. Richie Reply

    Wat een geweldig voetbaltalent was dit.. Ik vond het alleen zeer spijtig hoe hij de laatste jaren van zijn leven overkwam, maar het lijkt wel alsof dat bij ieder bekend persoon uiteindelijk het geval is 🙁

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.