coronavaccin dieren
Saved Read later
Deel dit bericht

Rusland werkt aan coronavaccin voor dieren

De eerste coronavaccinaties zijn al gegeven in een aantal landen. In Nederland zou dit in januari moeten gebeuren als alles volgens plan gaat. Rusland neemt het echter nog een stapje verder. Rusland werkt aan een coronavaccin voor dieren naar aanleiding van corona-uitbraken op nerstenboerderijen in meerdere Europese landen.

Coronavaccin dieren

Er is veel belangstelling voor het coronavaccin voor dieren. De Europese Unie, de Verenigde Staten en Singapore hebben al laten weten interesse te hebben in een dergelijk vaccin. Volgens het hoofd van de landbouwinspectie in Rusland, Sergej Dankwert, zit het coronavaccin voor dieren in de cruciale derde testfase. Katten, nertsen en knaagdieren krijgen het vaccin momenteel toegediend als test. Nertsen en fretten zouden bijzonder vatbaar zijn voor het virus en elkaar infecteren. Eind januari zou het coronavaccin voor dieren beschikbaar moeten zijn. In Rusland leven volgens de officiële cijfers meer dan 97.000 nertsen en 6900 fretten op boerderijen. Nederland telde ongeveer 130 nertshouderijen in 2019. Hierbij werd ruim een derde van de 800 duizend nertsen gehouden in Brabant-Zuidoost. Bij deze statistieken is alleen gekeken naar de moederdieren.

Bekijk ook:
Hoe werkt het Pfizer corona vaccin?

Corona bij nertsen

In Nederland zijn er ook uitbraken geweest van het coronavirus bij nertsen. Hierdoor werd het verbod op het fokken van nertsen jaren naar voren gehaald. Normaal gesproken worden nertsen aan het einde van het jaar afgemaakt zodat er gebruik gemaakt kan worden van hun vacht tijdens de zogenoemde pelsperiode. Nu zijn alle nertsen inmiddels al gedood, ook bij gezonde bedrijven.

Ook Frankrijk en Denemarken kregen te maken met uitbraken van het coronavirus onder nertsen. Het was zelfs zo dat er een nieuwe, gemuteerde versie van het coronavirus ontstond in Denemarken waarbij het virus ook oversprong op mensen. De nertsen in Denemarken zijn allemaal afgemaakt en in massagraven begraven. Dit ging echter niet helemaal soepel. Door de grote hoeveelheid nertsen die werden afgemaakt, kwam er ook ontzettend veel gassen vrij tijdens het ontbinden. De graven werden slechts bedekt met een dun laagje zand waardoor de lijken die omhoog kwamen door de gassen zichtbaar waren.

Bekijk ook:
Krijgen ontwikkelingslanden ook het coronavaccin?

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.