Jehova’s Rusland worden gezien als extremistische organisatie

0 Shares

Sinds 2017 worden Jehova’s in Rusland gezien als een extremistische organisatie. De religieuze beweging werd toen door het Russische Hooggerechtshof verboden. Verschillende publicaties zouden extremistisch zijn, en tevens hebben de Russische autoriteiten er ook moeite mee dat jehovagetuigen geen militaire dienstplicht willen vervullen. Jehova’s zouden volgens justitie in Rusland gezinnen verwoesten, haat zaaien en levens bedreigen.

Jehova’s Rusland gearresteerd

Een grote politieactie in Rusland tegen de Jehova’s Getuigen heeft nu als gevolg dat een onbekend aantal leden van het in Rusland verboden kerkgenootschap gearresteerd zijn. De politieactie betekent dat er in twintig regio’s verspreid over het land invallen zijn gedaan. Onder de gearresteerde Getuigen zouden ook leiders van de organisatie zitten. Sinds 2017 geldt er een verbod heimelijke bijeenkomsten te organiseren. Dit verboden zouden zij overtreden hebben. Ook zouden zij geprobeerd hebben om anderen te bekeren.

Extremistische Jehova’s Getuigen

Het is nog steeds niet precies duidelijk waarom de autoriteiten in Rusland vinden dat de Jehova’s Getuigen een extremistische organisatie is. Eerder verdedigden de autoriteiten het verbod door te zeggen dat de Jehova’s Getuigen de Russische wet zou overtreden door andere religies in een negatief daglicht te stellen.

Bekijk ook:
Komen er nieuwe verkiezingen in Nederland?

Eerdere veroordelingen

In 2019 werd een Deens lid van kerkgenootschap Jehova’s Getuigen veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. Het strafbare feit was voor Rusland extremisme. De man werd in 2017 al opgepakt toen de politie binnenviel bij een bijeenkomst waar de Deen voorging in gebed.

Waar geloven Jehova Getuigen in?

jehova's getuigen rusland

De Jehova’s Getuigen geloven in God en de bijbel. Dit is echter wel een andere bijbel dan die van de katholieken en protestanten. Hun bijbel is een eigen vertaling van de bijbel omdat de ‘normale’ versie teveel beïnvloed zou zijn door allerlei heidense filosofieën. Volgens dit geloof is Jezus de zoon van God, maar Jezus is zelf geen God. Hij zou het eerste schepsel van God geweest zijn en heeft geholpen met de schepping. In 1914 zou de profetie uit het boek Daniël in vervulling gegaan zijn en heeft Jezus het koninkrijk van God in de hemel gesticht. Sindsdien is de eindtijd aangebroken waarin Jezus en de duivel een hemelse oorlog voeren. Dat zou ook de reden zijn waarom het nu zo moeilijk is op aarde.

Bekijk ook:
Wat is er aan de hand met Britney Spears?

Er bestaat bij de Jehova’s Getuigen geen hel. Als je niet in God gelooft blijf je simpelweg dood. Na de wederopstanding zullen 144.000 gezalfden samen met God mogen regeren in de hemel. De rest van de gelovigen mogen op aarde verder leven.

Hoe zijn Jehova’s Getuigen onstaan?

Het geloof is ontstaan in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Een groepje mensen kwam hier aan het einde van de negentiende eeuw samen om leerstellingen van kerken te analyseren en deze te vergelijken met de bijbel. Ze noemden zichzelf de ‘Ernstige Bijbelonderzoekers’. Door het analyseren en vergelijken vormden zij hun eigen ideeën over het christelijke geloof. Wereldwijd zijn er meer dan 8 miljoen Jehova’s Getuigen. In Nederland tellen we ongeveer 30.000 en in Rusland 175.000 Getuigen.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.