in ,

Rusland zegt corona vaccin ontwikkeld te hebben

De dochter van Poetin zou al gevaccineerd zijn

rusland corona vaccin

Volgens Russische president Poetin heeft het Russische ministerie van Volksgezondheid een vaccin tegen corona goedgekeurd. Poetin zegt dat het middel effectief en veilig is. Tevens zou een van zijn dochters ook al gevaccineerd zijn zonder bijwerkingen.

Rusland corona vaccin

Volgens de Russische president heeft het vaccin alle belangrijke tests doorstaan, maar toch twijfelen wetenschappers hieraan. Het vaccin zou binnenkort op de markt komen. De wetenschappers zijn kritisch omdat het volgens hen maanden zou duren voordat een vaccin veilig genoemd kan worden. Een van de voorwaarde is dat het vaccin op duizenden mensen getest moet zijn. Rusland heeft zijn onderzoeksgegevens niet gedeeld met wetenschappers in andere landen waardoor er dus niet geoordeeld kan worden over de betrouwbaarheid van de informatie.

Eerste land met vaccin

Mocht de informatie vanuit Rusland inderdaad kloppen, dan zou dit het eerste land zijn met een werkend vaccin op de markt. Vorige week heeft Rusland al gezegd dat zij in oktober kunnen beginnen met het massaal inenten van de bevolking met hun eigen vaccin. President Poetin geeft medisch personeel, leraren en andere risicogroepen voorrang op het vaccin.

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.