Joe Biden is de nieuwe president van Amerika

0 Shares

Amerikaanse media zijn er zeker van: Joe Biden wordt de nieuwe president van de Verenigde Staten. 

We hebben lang moeten wachten, maar nu is de winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen eindelijk bekend. Joe Biden verslaat Donald Trump en wordt daarmee de 46e president van de Verenigde Staten.

Amerikaanse media melden dat Biden de 20 kiesmannen van de staat Pennsylvania heeft gewonnen. Daarmee staat Biden momenteel op 273 kiesmannen, en dat zijn er genoeg voor het presidentschap.

De kans is groot dat Biden nog meer kiesmannen achter zijn naam krijgt. De Amerikaanse staten Georgia, Arizona, Nevada, Alaska en North Carolina moeten hun uitslag nog bekend maken. In Georgia, Arizona en Nevada staat Biden op voorsprong, al is de marge niet groot. Biden zou met de winst in die staten op 306 kiesmannen staan.

Biden gaf op Twitter de eerste reactie op het nieuws van zijn overwinning:

Kamala Harris schrijft geschiedenis

Met de winst van Biden wordt ook geschiedenis geschreven in de Amerikaanse politiek. Kamala Harris – de running mate van Joe Biden – wordt namelijk de nieuwe vice-president van Amerika. Harris wordt hiermee de eerste vrouw die deze functie bekleed. Ze is daarnaast ook de eerste zwarte en Aziatische vice-president van Amerika. De overwinning van Biden en Harris betekent daarmee een progressieve vooruitgang voor het land. Zeker in vergelijking met de vorige regering.

Op Twitter reageerde Harris op de overwinning:

Bekijk hier hoe de zender MSNBC Biden uitroept tot de nieuwe president van de Verenigde Staten:

Trump gaat de overwinning aanvechten

Donald Trump is het niet eens met de winst van Biden. Hij is ervan overtuigd dat er is valsgespeeld, en meent dat hij de terechte winnaar is van de verkiezingen. Trump gaat daarom naar de rechter, om meerdere uitslagen aan te vechten.

Waarschijnlijk maakt Trump weinig kans in de rechtszaal. Tot zover is er geen bewijs getoond voor zijn claims. Biden lijkt daarnaast de verkiezingen ruim te winnen. Hierdoor moet Trump de resultaten in meerdere staten ongeldig laten verklaren. Iets wat een onmogelijke opgave lijkt.

Op Twitter laat Trump onlangs nog weten dat hij de échte winnaar zou zijn:

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1325099845045071873

Joe Biden wacht een moeilijke opgave

Joe Biden staat een moeilijke opgave te wachten. Momenteel strijd Amerika tegen het coronavirus en de gevolgen daarvan. Daarnaast lijkt het erop dat de Democraten geen meerderheid zullen krijgen in de Senaat, al is dat nog niet zeker. Mochten ze geen meerderheid krijgen, dan moet Biden dus samenwerken met de republikeinen. Iets wat niet gemakkelijk zal gaan.

Het land blijkt daarnaast erg verdeeld te zijn. Biden mag dan wel een recordaantal stemmen hebben gekregen, ook Trump heeft enorm veel stemmen gekregen. Biden moet dus proberen het land weer samen te brengen. Maar of dat lukt met de enorme verschillen, dat is maar de vraag. Het zal in ieder geval een enorme uitdaging worden.

Meer over de Amerikaanse verkiezingen

Vind je de Amerikaanse verkiezingen interessant? Dan zijn dit goede aanraders voor jou:

2 Comments

  1. Anoniem Reply

    Amerika gaat gewoon omder Joe Biden weer een volgende rampzalige oorlog beginnen daar zijn de democraten erg goed in gebleken

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

158
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.