Joe Biden is de nieuwe president van Amerika 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Joe Biden is de nieuwe president van Amerika

Amerikaanse media zijn er zeker van: Joe Biden wordt de nieuwe president van de Verenigde Staten. 

We hebben lang moeten wachten, maar nu is de winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen eindelijk bekend. Joe Biden verslaat Donald Trump en wordt daarmee de 46e president van de Verenigde Staten.

Amerikaanse media melden dat Biden de 20 kiesmannen van de staat Pennsylvania heeft gewonnen. Daarmee staat Biden momenteel op 273 kiesmannen, en dat zijn er genoeg voor het presidentschap.

De kans is groot dat Biden nog meer kiesmannen achter zijn naam krijgt. De Amerikaanse staten Georgia, Arizona, Nevada, Alaska en North Carolina moeten hun uitslag nog bekend maken. In Georgia, Arizona en Nevada staat Biden op voorsprong, al is de marge niet groot. Biden zou met de winst in die staten op 306 kiesmannen staan.

Biden gaf op Twitter de eerste reactie op het nieuws van zijn overwinning:

Kamala Harris schrijft geschiedenis

Met de winst van Biden wordt ook geschiedenis geschreven in de Amerikaanse politiek. Kamala Harris – de running mate van Joe Biden – wordt namelijk de nieuwe vice-president van Amerika. Harris wordt hiermee de eerste vrouw die deze functie bekleed. Ze is daarnaast ook de eerste zwarte en Aziatische vice-president van Amerika. De overwinning van Biden en Harris betekent daarmee een progressieve vooruitgang voor het land. Zeker in vergelijking met de vorige regering.

Bekijk ook:
Zien: Dit is het mooiste vliegveld ter wereld

Op Twitter reageerde Harris op de overwinning:

Bekijk hier hoe de zender MSNBC Biden uitroept tot de nieuwe president van de Verenigde Staten:

Trump gaat de overwinning aanvechten

Donald Trump is het niet eens met de winst van Biden. Hij is ervan overtuigd dat er is valsgespeeld, en meent dat hij de terechte winnaar is van de verkiezingen. Trump gaat daarom naar de rechter, om meerdere uitslagen aan te vechten.

Waarschijnlijk maakt Trump weinig kans in de rechtszaal. Tot zover is er geen bewijs getoond voor zijn claims. Biden lijkt daarnaast de verkiezingen ruim te winnen. Hierdoor moet Trump de resultaten in meerdere staten ongeldig laten verklaren. Iets wat een onmogelijke opgave lijkt.

Bekijk ook:
Het gezicht van Trending.nl worden? Dit is je kans!

Op Twitter laat Trump onlangs nog weten dat hij de échte winnaar zou zijn:

Joe Biden wacht een moeilijke opgave

Joe Biden staat een moeilijke opgave te wachten. Momenteel strijd Amerika tegen het coronavirus en de gevolgen daarvan. Daarnaast lijkt het erop dat de Democraten geen meerderheid zullen krijgen in de Senaat, al is dat nog niet zeker. Mochten ze geen meerderheid krijgen, dan moet Biden dus samenwerken met de republikeinen. Iets wat niet gemakkelijk zal gaan.

Het land blijkt daarnaast erg verdeeld te zijn. Biden mag dan wel een recordaantal stemmen hebben gekregen, ook Trump heeft enorm veel stemmen gekregen. Biden moet dus proberen het land weer samen te brengen. Maar of dat lukt met de enorme verschillen, dat is maar de vraag. Het zal in ieder geval een enorme uitdaging worden.

Meer over de Amerikaanse verkiezingen

Vind je de Amerikaanse verkiezingen interessant? Dan zijn dit goede aanraders voor jou:

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

2 Comments

  1. Anoniem Reply

    Amerika gaat gewoon omder Joe Biden weer een volgende rampzalige oorlog beginnen daar zijn de democraten erg goed in gebleken

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.