Poll: Wie moet volgens jou de nieuwe president van Amerika worden? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Poll: Wie moet volgens jou de nieuwe president van Amerika worden?

Donald Trump of Joe Biden?

Over minder dan 100 dagen is het zover. Dan mogen de Amerikaanse kiezers weer naar de stembussen om hun president te kiezen. Blijft de Republikeinse president Donald Trump aan de macht, of wordt hij verslagen door zijn Democratische uitdager Joe Biden?

In Amerika is het nu al een veelbesproken onderwerp: de Amerikaanse presidentsverkiezingen, die in november van dit jaar worden gehouden. De Amerikanen besluiten dan of ze nog vier jaar verder willen met Donald Trump, of dat ze hem vervangen met Joe Biden.

Als de verkiezingen vandaag gehouden waren, dan zou Joe Biden waarschijnlijk als nieuwe president worden gekozen. De meeste peilingen wijzen erop dat Biden in veel staten de meerderheid van de stemmen kan verwachten, waardoor hij Trump op dit moment ruimschoots zou verslaan.

Hoe betrouwbaar zijn de peilingen?

De overwinning van Biden wordt gebaseerd op peilingen, en het is maar de vraag of die betrouwbaar zijn. In 2016, toen Trump het opnam tegen Hillary Clinton, waren bijna alle peilingen ervan overtuigd dat Clinton de nieuwe president ging worden. Ze zaten er goed naast. Het is dus even afwachten of de Maurice de Hond's van Amerika dit maal van hun fouten hebben geleerd.

Bekijk ook:
Icon of the Seas: een drijvend pretpark van 1 miljard dollar

Een man die in 2016 wel correct voorspelde dat Trump president ging worden was professor Allan Lichtman. Op basis van zijn 13 Keys voorspellingsmodel voorspelt hij al decennia lang de correcte winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Op basis van zijn model verwacht hij dat dit jaar Joe Biden president gaat worden. In november zullen we erachter komen of Lichtman het wederom bij het juiste eind heeft.

Strategie van Joe Biden

Biden is op dit moment niet echt zichtbaar tijdens de verkiezingsstrijd. Dat komt onder meer doordat het corona-virus het veel moeilijker maakt om campagne te voeren. Biden beschikt niet over een belangrijke politieke positie op het moment, en heeft daarom geen nationaal podium tot zijn beschikking om in de spotlights te treden. Iets wat Donald Trump wel heeft.

Dat lijkt echter niet nadelig te werken voor Biden. Momenteel lijkt een Amerikaanse meerderheid ontevreden te zijn over het huidige beleid van Trump. Ze verwijten hem het grote aantal doden dat door het virus is gevallen. Inmiddels zijn er ruim 160.000 Amerikanen overleden door het virus, en dat aantal stijgt nog steeds met grote getallen. Biden's strategie lijkt nu vooral onzichtbaar blijven en geen fouten maken, terwijl Trump zijn eigen politieke graf graaft.

Bekijk ook:
Per 1 april treedt de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening in werking: dit kun je verwachten

Kamala Harris de nieuwe VP?

Biden maakte onlangs bekend dat Kamala Harris zijn keuze is als vice-president. De senator van Californië was een voorspelbare, maar progressieve keuze van Biden. Mochten Biden en Harris in november winnen, dan zal Harris de eerste vrouwelijke vp worden. Tevens is ze dan de eerste donkere vp, en de eerste vp met Indiase roots. Met een overwinning van Harris zou dus geschiedenis worden geschreven.

Strategie van Trump

Trump wil in november op gaan voor zijn tweede termijn en dat probeert hij voor elkaar te krijgen door zijn tegenstanders in diskrediet te brengen. Zo stelt hij vaak dat Biden mentaal niet fit is voor het werk als president en suggereerde hij onlangs ook dat Kamala Harris niet eens in Amerika is geboren en daarom eigenlijk niet mee mag doen met de verkiezingen. Daarnaast promoot hij zichzelf als de man die het beste is voor de economische groei en christelijke-conservatieve waarden.

 • Question of

  Wie denk jij dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 wint?

  • Donald Trump
  • Joe Biden
  • Iemand anders
 • Question of

  Wie hoop je dat er wint?

  • Donald Trump
  • Joe Biden
  • Iemand anders
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

One Comment

 1. buzle Reply

  november staat voor maand 11
  11 staat voor twee keer 1
  twee keer 1 =2
  en twee = two

  Two= Trump winner overproportion

  Trump = 5 letters 100% : 5= 20 % more voters Trump wins the Election november 2020

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.