Overleven op een onbewoond eiland: zo doe je dat! 14
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

Overleven op een onbewoond eiland: zo doe je dat!

Er zijn talloze prachtige eilanden in de wereld. Sprookjesachtige plekken om te bezoeken als je met je boot een wereldreis maakt. Maar wat als een hevige storm korte metten maakt met jouw plannen, en de zee jouw boot opslokt? Dan zal je moeten overleven op een onbewoond eiland. Hier lees je wat handige tips hoe je dat het beste kunt doen.

Water en voedsel

Zonder water en voedsel overleef je hooguit een aantal dagen op een onbewoond eiland. het is dus belangrijk dat je eerst op zoek gaat naar een waterbron. Dieren zijn ook afhankelijk van water, dus daar zal je ook snel een voedselbron vinden, al moet je deze wel eerst zien te vangen. De zee zit vol met vis, en jij hebt tijd zat, dus het maken van een net en een hengel is een prima tijdsbesteding.

Onderdak

Het is belangrijk dat je beschermt bent tegen de elementen. Slapen in een regenbui of in de brandende zon is erg slecht voor je gezondheid, en je humeur. Zorg dus voor onderdak. Een waterdicht dak dat beschermt tegen de regen en de zon. Je kunt ook beter een plateau maken om op te slapen, anders ben je een liggend buffet voor de plaatselijke insectenpopulatie.

Kampvuur

Het maken van een kampvuur is essentieel als je moet overleven op een onbewoond eiland. Je zult het licht en de warmte nodig hebben en het droogt tranen van heimwee. Het houdt ook wilde dieren op afstand en je kunt er dode dieren op roosteren. Rauwe vis is misschien lekker in een sushibar, maar gebakken met een plukje zeewier smaakt het op een verlaten strand toch wat aangenamer.

Vuur maken

Hulpmiddelen

Als je een beetje goed voorbereid op reis gaat dan heb je zeker een tas aan boord waarin je spullen hebt zitten die nodig hebt als je in nood verkeert. Je boot is gezonken, dus met al je logische verstand heb je deze tas meegenomen toen je als een zeiknatte rat het schip verliet. Maar wat zit er in deze tas?

Rugzak met hulpmiddelen

Een mes

Een mes is onmisbaar als je wilt overleven in de natuur. Voor het maken van een speer, het villen van een viervoeter, het maken van een hut, etc. Een wetsteen in je tas voor het slijpen van je mes komt ook goed van pas.

Hengel

Een hengel, of in ieder geval visdraad en haakjes zijn geen overbodige luxe op een eiland. De reden hiervoor mag duidelijk zijn. 

EHBO-kit

Medische hulpmiddelen zijn noodzakelijk als je moet overleven. Als je lichte verwondingen hebt dan komt een pleister of verband goed van pas. Voor diepere wonden gebruik je dan weer je mes en visdraad, zoals Rambo deed in de film First Blood. Een EHBO-kit in je tas is dus een aanrader.

EHBO kit

Watervaste lucifers

Een vuurtje maken gaat een stuk makkelijker als je watervaste lucifers gebruikt. Je kunt ook gebruik maken van een vuursteen, die gaan wat langer mee, maar dan je bent ook een stuk langer bezig om dat verdomde hout in de fik te krijgen.

Een vuurwapen

Jagen gaat een stuk makkelijker met een jachtgeweer of ander vuurwapen. Mocht je dit niet bij je hebben dan is een lichtpistool ook prima, dan trek je in ieder geval de aandacht van overvliegende vliegtuigen of langsvarende schepen.

Zaklamp

Een zaklamp brengt licht in de duisternis, en dat zal je nodig hebben als de maan bedekt is achter een wolkendek. Je kunt er ook de aandacht van vliegtuigen mee trekken, er bestaan zaklampen die een ingebouwde S.O.S signaal uitzenden, een prima investering voor in je tas dus.

S.O.S baken

En last but not least: een S.O.S baken. Je wilt uiteraard op tijd thuis zijn voordat die nieuwe Netflix serie uitkomt, dus moet je de aandacht trekken van voorbijgangers. Een groot S.O.S teken op het strand en een dikke rookpluim vanaf het hoogste punt van het eiland geeft je iets meer kans om opgemerkt te worden.

Bekijk ook:
10 eilanden met mysterieuze geheimen

Overleven op een onbewoond eiland: zo doe je dat! 15

Poll Zou jij meedoen aan Expeditie Robinson?

Ja, lijkt me een geweldige ervaring!62.5%
Nee, ik ben meer het luxepaardje25%
Misschien, ligt aan de andere deelnemers12.5%
📊 Bekijk resultaten
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.