Gaat je parachute niet open? Met deze tips overleef je de val 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Gaat je parachute niet open? Met deze tips overleef je de val

Een parachutesprong staat bij veel mensen op hun bucketlist. Jezelf vrijwillig uit een vliegtuig laten vallen, om daarna als superman richting de aarde te storten. Het draait allemaal om het gevoel van vrijheid, om de adrenalinekick. Gelukkig heb je een zorgvuldig ingepakte parachute op je rug om je val te breken, zodat je de dood een knipoog kan geven als je rustig op je billetjes in een weiland terecht komt. Maar wat als je parachute besluit om die dag te staken?

Wat gebeurt er als je parachute niet open gaat?

Dan ga je dood, althans die kans zit er dik in. De dood glimlacht vriendelijk terwijl hij aan zijn zeis likt. Als dan ook de reserveparachute dienst weigert dan schijt je zeker de zeven kleuren van de regenboog tussen de wolken. Gelukkig lees je dit item voordat je de sprong in het diepe waagt, want we gaan je tips geven om de landing een stuk aangenamer te maken. Lees snel verder!

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

Gaat je parachute niet open? Met deze tips overleef je de val 14

Probeer niet in het water te landen

Landen in water lijkt aantrekkelijk als je in paniek ter aarde stort, maar je kan het beter vermijden. Als je met hoge snelheid op het water terechtkomt dan kan je net zo goed op een betonnen vloer landen, dat komt op hetzelfde neer. Buiten dat om is de kans groot dat je door de klap buiten bewustzijn raakt en verzuipt.

Dikke pakken sneeuw en moerassen zijn ideale landingsplekken

Deze oppervlakkes fungeren als een soort kussen. Het veert enigszins mee, wat de kans op overleven vergroot. Probeer dus te sturen naar dit soort gebieden als je de kans krijgt. Mocht je helaas alleen maar keiharde weilanden onder je zien dan vlieg je het liefste naar telefoonkabels, daar raak je graag in verstrikt. Pas omgeploegde modderige landschappen willen ook nog wel helpen.

Bomen en struiken breken je val

Als je dan toch onvrijwillig contact moet maken met moeder aarde dan is het knuffelen van bomen een goede optie. Kies een mooie uit als je je val moet breken. Dichtbegroeide gebieden vergroten absoluut je overlevingskansen. Je zult er niet zonder kleerscheuren vanaf komen, maar je hebt in ieder geval wel een mooi verhaal om na te vertellen op verjaardagen.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

Verminder zoveel mogelijk snelheid

Als een ijsvogel naar beneden duiken ziet er in films misschien gaaf uit, maar dat is wel het laatste wat je moet doen als je parachute niet wilt openen. Maak jezelf zo breed mogelijk om zoveel mogelijk weerstand op te vangen. Hoe minder snelheid, hoe zachter de landing. Maak jezelf zo plat mogelijk, zo val je minder snel en heb je iets meer tijd om een juiste strategie te bedenken. Probeer niet in paniek te raken, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan uiteraard.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.