Avontuur zoeken in de jungles van Peru? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Avontuur zoeken in de jungles van Peru?

Ze zijn er nog maar weinig, prachtige gebieden waarvan je denkt: nog nooit van gehoord! Dit komt omdat het toerisme hier nog maar matig is ontwikkeld. In het verleden werd de regio San Martin in Peru regelmatig opgeschrikt door gewelddadige activiteiten die verband hielden met terrorisme.

Overigens waren deze activiteiten niet tegen burgers of toeristen gericht. De situatie heeft zich aanzienlijk verbeterd maar helemaal 100% is het nog niet.

Een situatie die voor- en nadelen met zich meebrengt. Avonturiers die zich niet laten terugschrikken, kunnen zich opmaken voor regenwouden vol watervallen, grotten, thermale en natuurlijke baden en lagunes. En dat alles zonder de horde toeristen die je elders wel aantreft. Een waarlijk unieke situatie.

Zorg voor goede uitrusting

Mocht je door de jungle willen trekken met vrienden of alleen en ook wilt overnachten in de jungle, zorg er dan voor dat je beschikt over uitstekende kampeerartikelen. Een stevige tent, een zakmes, kookspullen etc. Een en ander is te verkrijgen in de betere kampeerwinkels zoals bijvoorbeeld kampeerwinkel Rien de Wolf. Daarnaast is het van groot belang dat je je goed laat informeren over de mogelijkheden en gevaren, bijvoorbeeld door een goede lokale gids.

Bekijk ook:
Dit zijn de 5 beste elektrische steps van 2024

Jungle stad Moyobamba

De regio San Martin ligt in het noorden van Peru en telt twee belangrijke steden, de hoofdstad Moyobamba en de grootste stad Tarapoto. Veel van de (natuurlijke) attracties vind je in de nabijheid van deze steden. Moyobamba was de eerste jungle stad in Peru die door de Spanjaarden na hun verovering werd gesticht.

In de omgeving van Moyobamba, op ongeveer 4 kilometer, vind je bijvoorbeeld de hete bronnen van San Mateo. De temperatuur van het water varieert tussen de 32°C en de 40°C. Aan het water worden geneeskrachtige werkingen toegezegd. Het lijkt in ieder geval duidelijk dat de stress factor aanzienlijk verlaagd wordt als je ronddobbert in dit heerlijk warme water.

Prachtige watervallen

Als je liever wat meer verkoeling hebt van de warme temperaturen dan moet je het bijvoorbeeld bij het natuurlijke en door watervallen gevoede bad zoeken op circa 30 kilometer van Moyobamba. Drie watervallen van ongeveer 30 meter hoogte zorgen voor een paradijselijk gevoel en vormen diverse waterpoelen waarin gezwommen kan worden.

Bekijk ook:
Zien: Dit is het mooiste vliegveld ter wereld

Als je van watervallen en natuurlijke zwembaden houdt dan is de omgeving van de stad Tarapoto ideaal voor je. Binnen een straal van 50 kilometer (in dit gebied ongeveer 2/3 uur rijden) tref je tal van paradijsjes aan zoals de hete bronnen van Paucaryacu. Dit “geneeskrachtige water” ligt op zo’n 35 kilometer van de stad.

Watervallen zoals die van Tirayaku (30 kilometer), Shapaja (21 kilometer), Tununtunumba (31 kilometer) bieden naast een prachtig aanzicht vaak ook een uitbundige flora en fauna. Liefhebbers van vogels zullen zich hier uitstekend vermaken. Vaak zijn er aantrekkelijke natuurlijke baden bij de waterval waar je heerlijk kunt ontspannen en het echte vakantiegevoel te pakken kunt krijgen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.