Bizarre overlevingsverhalen 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Bizarre overlevingsverhalen

Er zijn mensen die letterlijk de dood in de ogen keken en het wisten na te vertellen. Ze kwamen door een ongelukkige samenloop van omstandigheden in een benarde positie te terecht en dachten dat hun laatste uur geslagen had. Maar blijkbaar zat er een engeltje op hun schouders, of ze handelden uit pure instinctieve overlevingsdrang. In dit artikel lees je een aantal bizarre overlevingsverhalen.

Man snijdt eigen arm af om te overleven

De 27 jarige Aron Ralston besloot om op een zonnige zondagmiddag te wandelen in The Grand Canyon, in de Amerikaanse staat Arizona. Op een gegeven moment viel hij in een diepe kloof en kwam zijn arm vast te zitten tussen een grote rots en de rotswand. Na vijf dagen overleven, onder meer door het drinken van zijn eigen urine, wist hij zichzelf te bevrijden door zijn eigen arm te amputeren met zijn zakmes. Een half jaar daarvoor keek Ralston ook al de dood in de ogen toen hij tijdens een wandeling onder een lawine terecht kwam. Er is een film gemaakt over zijn hachelijke avontuur. De trailer van 127 Hours zie je hieronder.

Bekijk ook:
Schermtijd verminderen? Dit doe je met deze drie praktische tips!

Parachutist overleeft val van 1500 meter

Bizarre overlevingsverhalen 18

Een 30 jarige vrouw sprong in het Canadese Trois-Riviéres uit een vliegtuig om een solo parachutesprong te maken. Toen ze haar parachute wilde openen weigerde deze dienst, waarna ze haar reserve-parachute probeerde te openen, wat niet lukte. De vrouw viel vervolgens 1500 meter de diepte in, een zekere dood tegemoet, zo zal ze hebben gedacht. Toeschouwers op de grond keken met afgrijzen toe hoe de vrouw haar dood tegemoet ging. Haar redding was de Canadese natuur. Ze viel met een snelheid van 60 kilometer per uur in de bomen rond het vliegveld. Zwaargewond, maar in leven, werd ze met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ze is uiteindelijk volledig herstelt.

Man overleeft drie dagen -40 Celsius

Bizarre overlevingsverhalen 19

Dat het in Groenland koud kan worden dat weten we allemaal. Maar een Amerikaanse onderzoeker die er het binnenland ging verkennen zal het in ieder geval nooit meer vergeten. Hij ging met zijn sneeuwscooter op onderzoek uit waarna hij niet meer terugkeerde. Reddingswerkers hebben dagen gezocht naar de man, maar pas na drie dagen konden ze hem redden omdat hij de aandacht van de hulpverleners trok door te seinen met zijn scooter. De man heeft temperaturen van -40 doorstaan en werd met ernstige onderkoelingsverschijnselen met een helikopter gered. Hij heeft een tijdje in het ziekenhuis gelegen en is inmiddels volledig herstelt.

Bekijk ook:
Hoe bescherm ik mijn belangen bij ontslag tijdens ziekte?

Vrouw overleeft als enige een vliegtuigcrash

Bizarre overlevingsverhalen 20

in 1992 zat de Nederlandse Annette in een vliegtuig dat neerstortte in Vietnam. Alle inzittenden, inclusief haar verloofde, kwamen om het leven, behalve zij. Door een technische fout kwam het vliegtuig na het opstijgen in de problemen en stortte niet lang na het opstijgen neer. Toen ze wakker werd zaten haar benen vast onder een stoel met een overleden medepassagier. Na acht dagen overleven in de Vietnamese jungle werd ze gered. Ze heeft haar ervaringen opgeschreven en gepubliceerd. Het boek Turbulentie is overal te koop.

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.