Moeder en 3 kinderen overleven 34 dagen in de jungle 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Moeder en 3 kinderen overleven 34 dagen in de jungle

Het had een gezellig familie-uitstapje moeten worden voor het Colombiaanse gezin. Een bezoekje bij familieleden die net over de grens met Peru woonden stond op de planning. De moeder en drie kinderen wachtten even op een mooi grasveldje in de heerlijke zon, terwijl de vader naar het nabijgelegen dorp ging om wat spullen te halen waar onder cadeautjes voor de familie. Toen hij terugkeerde waren zijn vrouw en kinderen spoorloos verdwenen.

Wanhopig ging hij op zoek maar omdat hij zich vlakbij een onbekend deel van het Amazone regenwoud bevond, was zoeken in zijn eentje zinloos. Hij keerde terug naar de bewoonde wereld en hoopte op een bericht, maar dat was niet het geval. Ook een zoektocht, georganiseerd door de Peruaanse overheid leverde geen enkel resultaat op. Gebroken ging de Colombiaanse vader naar huis in de overtuiging dat hij zijn gezin nooit meer terug zou zien. Na 34 dagen was er ineens een bericht op Facebook..

Pikzwarte wolken boven de Amazone

Het regenwoud van de Amazone staat bekend om de snelle veranderingen van het weer. Het zonnetje waar de moeder met haar 3 kinderen van resp. 10, 12 en 14 jaar zo van genoten, werd al snel verduisterd door pikzwarte wolken. Even later barstte de regen los. De enige beschutting was te vinden in het naburige bos. Dat leek geen probleem omdat het gezin de natuur wel kende. Ze vonden goede beschutting en toen de regen was gestopt, gingen ze weer op pad naar het grasveldje waar de vader van het gezin ze zou oppikken. Maar dat was eenvoudiger gezegd dan gedaan.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

Na een uurtje dwalen door het regenwoud, besefte het viertal de trieste waarheid: ze waren verdwaald in een onbekend deel van het enorme oerwoud. Enig middel om contact op te nemen met de rest van de wereld was er niet. De moeder probeerde de moed er in te houden door te zeggen dat ze een goede slaapplaats zouden zoeken en bij het ochtendlicht de goede weg beslist zouden ontdekken.

Een zwerftocht van 34 dagen

De volgende dag begon een zwerftocht die 34 dagen zou duren en die ze steeds dieper in het oerwoud bracht. Ze bleven dicht bij een rivier en hadden daardoor voldoende water. Ze aten bessen, planten en zaden, maar er was nooit genoeg om de honger te stillen. Bij regen was er beschutting maar ze waren niet de enige die op zoek gingen naar droge plekken. Regelmatig vluchtten kleine dieren voor ze weg. Ook slangen zagen ze in alle kleuren en maten. In de nacht kwam de jungle pas echt tot leven maar tot hun geluk kwam het nooit tot een confrontatie met een dier dat hen schade kon berokkenen. Aan het eind van hun krachten werden ze ontdekt door een Peruaanse indianenstam die in de afzondering van het Amazone gebied leefde.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

Indianen met Facebook

Afgesneden van de beschaving beschikte de stam wel over wat moderne techniek en zodoende kon via Facebook de vader worden ingelicht over de verblijfplaats van zijn gezin. Een eenheid van de Peruaanse marine haalde het viertal op met rubberboten. Zwaar vermagerd en met beschadigde voeten werden de moeder en haar 3 kinderen afgeleverd bij een ziekenhuis. Ze hadden een barre tocht van 34 dagen overleefd.

Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.