Online dating is, zeker in deze bijzondere tijden, iets wat veel voorkomt. Maar hoe pak je het eigenlijk aan. Veel mannen vinden het lastig om veel matches binnen te slepen, waar veel vrouwen het juist voor het uitkiezen hebben. Maar of het nu echt gaat om het maken van succesvolle matches op Tinder of juist om je zo lang mogelijk vast te houden, wij gingen op onderzoek uit en kwamen achter interessante informatie.
Swipen tot je er bij neervalt
Een veel gebruikte tactiek, die ook nog eens super efficiënt lijkt, is alles naar rechts swipen. Maar, let op: Tinder vindt het niet zo leuk als jij iedereen maar leuk vindt. Het algoritme ziet namelijk heel snel waar jij mee bezig bent, en dat is zeker niet het vinden van een juiste match. Hierdoor is er een hele grote kans dat je een zogenaamde shadowban krijgt van de app. Deze shadowban zie je zelf niet en ze zullen het je ook zeker niet laten weten. Feit blijft wel dat je profiel door geen enkele persoon meer gezien wordt, waardoor je alsnog niet zult matchen met iemand.
Tinder wil jou in de app houden
Daarnaast is Tinder er stiekem helemaal niet op uit dat jij de ware vindt via de applicatie. Natuurlijk is het altijd mooi meegenomen als dat wel lukt. Maar uiteindelijk wil de app niets liever dan jou vasthouden, jij bent namelijk geld waard voor Tinder. Ze hebben het nooit daadwerkelijk bevestigd, maar feit is dat ze liever hebben dat je korte (seksuele) contacten hebt met anderen, dan dat je de ware vindt.
Abonnementen verkopen
Natuurlijk is het Tinder ook maar te doen om het verkopen van abonnementen en advertenties. Wanneer iedereen binnen 10 swipes z'n ideale match heeft gevonden blijft daar maar weinig van over. Je hebt geen abonnement nodig, en die halve advertentie die je voorgeschoteld hebt gekregen levert vrijwel niks op. Tinder wil graag dat je een abonnement neemt om bijvoorbeeld meer matches te krijgen en vaker getoond te worden aan mannen of vrouwen in de buurt.
Meten is weten
Omdat Tinder zichzelf natuurlijk niet in de vingers wil snijden als het gaat om de manier hoe ze te werk gaan, is het een kwestie van meten. Alleen door dingen te proberen kom je achter de informatie waar je naar op zoek bent. Wanneer heb je de beste kansen? Wat kun je het beste doen om zoveel mogelijk gezien te worden en zo kunnen we natuurlijk nog wel even doorgaan. Meerdere wetenschappers zijn in het verleden aan de slag geweest om het algoritme van Tinder proberen bloot te stellen. Maar het blijkt toch nog knap lastig om dat echt op de perfecte manier te doen. Ook oud-werknemers weten vaak niet precies hoe de zaken in elkaar steken, maar kunnen wel spreken voor zaken waar zij verantwoordelijk voor waren.
Kies het juiste moment
Daten in het algemeen gaat natuurlijk om het ‘juiste' moment. Maar wat is dat ‘juiste' moment nou eigenlijk? Over het algemeen valt op dat zondagavonden het heel goed doen op Tinder. Rond een uur of 21:00 lijken de meeste mensen actief te zijn op de app, wat automatisch zorgt voor een groter publiek voor jou. Maar ook het succes met je match hangt af van de juiste momenten. Een telefoonnummer kun je natuurlijk niet direct vragen, maar er te lang mee wachten is ook geen goede optie. Over het algemeen lijkt het zo te zijn dat tussen het twintigste en dertigste bericht de sweet spot is voor het vragen van een telefoonnummer of om een voorstel te doen om af te spreken.
Een beetje creativiteit mag best wel
Voornamelijk vrouwen klagen over de mate van creativiteit bij mannen. Zeker als het gaat om het eerste berichtje dat ze ontvangen. Super slechte openingszinnen doen het vaak niet eens zo goed, en zorgen er juist voor dat je genegeerd gaat worden. Hou het netjes, maar ook niet te kort. Het ideale eerste berichtje is ergens tussen de zes en tien woorden lang. En nogmaals, maak het niet te vunzig en gebruik zeker geen scheldwoorden.
De Elo-score van Tinder
Misschien zegt het woord Elo-score je wel iets. Deze score is vernoemd naar Árpád Élő, een onderzoeker die speelsterktes van schaakspelers onderzocht. Naast de schaakspot is deze score ook bekend binnen dammen en go. Maar het wordt ook zeker buiten deze sporten gebruikt, bijvoorbeeld door Tinder. De Elo-score bepaalt hoe aantrekkelijk je gevonden wordt. Op basis van tal van algoritmen wordt de score bepaalt. En ja, die score bepaalt dan ook weer hoe populair je gaat zijn op Tinder. Hoe hoger je score, hoe meer potentiële matches. Deze score wordt onder andere opgebouwd op basis van jouw foto's en biografie. Dus zorg ervoor dat deze ook perfect zijn!
Algoritmes zijn altijd lastig
Het is altijd lastig om een algoritme volledig te begrijpen. Zeker wanneer je geen keiharde informatie hebt over de manier hoe een algoritme werkt. Het is van belang dat jij in ieder geval je beste zelf laat zien op de app. In het echte leven zie je ook niet iedereen als je toekomstige partner. Wees daarom net zo eerlijk in de app. Wees gewoon jezelf, zorg voor leuke foto's die jou laten zien en de matches komen echt vanzelf. Maar nogmaals, een beetje kieskeurigheid is zeker wel aan te raden.
Plaats een reactie