Van kletsen naar ketsen 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Van kletsen naar ketsen

Tinder. Badoo. Loovoo. Het zijn een aantal datingapps. Met hen zijn er nog veel meer. In de huidige samenleving wordt er volop geswiped. Maar waar swipen we eigenlijk op? En hoe kan het zo zijn dat one-nightstands en friends with benefits in de afgelopen jaren zoveel populairder zijn geworden?

Swipen tot je er bij neervalt

Ben je op zoek naar een relatie? Dan is het gebruik van zo'n datingapp natuurlijk ontzettend gemakkelijk. Je hoeft niet perse de deur uit om je nieuwe liefde te vinden. Daarnaast kom je niet gelijk in een ongemakkelijke sfeer en kun je elkaar eerst wat beter leren kennen via de app. Maar is swipen nog wel van deze tijd? Is het tegenwoordig niet meer een soort van vleeskeuring of bloemenveiling?

Gemakkelijke manier om seks te vinden

Het lijkt erop dat het tegenwoordig niet meer gaat om echt daten op het internet. Het lijkt steeds vaker ingezet te worden om op een gemakkelijke manier seks te vinden. En nee, dat gebeurt echt niet alleen bij mannen. Maar waarom laten we ons zo gemakkelijk overhalen van kletsen naar ketsen? Een echte relatie kunnen veel mensen tegenwoordig niet vinden als het gaat om hun dates via een populaire datingapp.

Bekijk ook:
Schermtijd verminderen? Dit doe je met deze drie praktische tips!

Fuckbuddies, one-night stands of gewoon een relatie?

Het hebben van een fuckbuddy kan emotioneel nogal lastig zijn. Hoevaak komt het voor dat je toch een emotionele band met iemand opbouwt. Zelfs wanneer je met die persoon alleen maar seks hebt. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je je bedrogen kunt voelen, zelfs als er niets officieels tussen jullie gaande is. Daarnaast heeft de persoon waarmee je deze relatie hebt waarschijnlijk nog wel meer mensen waarbij hetzelfde gebeurd. Niet bepaald monogaam dus. Waarom ga je niet gewoon echt op zoek naar de liefde van je leven en begin je een relatie? Je weet dan in ieder geval waar je aan toe bent.

Swipe je voor liefde of swipe je voor lust?

Dit is een vraag die je jezelf echt goed moet stellen. Swipe jij in de datingapps voor liefde of swipe je voor lust? Want eerlijk is eerlijk. Je doet het op basis van een foto. Hoe vaak heb je inmiddels een date gehad met iemand die vervolgens toch niet de juiste persoon bleek te zijn? Denk goed na over wat je doet en maak de juiste keuzes. Het maakt ons niet uit met wat voor doeleinden jij de apps gebruikt, maar wees in ieder geval eerlijk naar jezelf en je date.

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

Bekijk ook:

Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.