in ,

Netflix komt met 52 nieuwe films om deze schokkende reden

Het gaat niet goed met Netflix

Je zou toch denken, in deze tijden van lockdown zitten er veel meer mensen non-stop te bingen op Netflix. De series vliegen er vast door heen! Niets is minder waar, het blijkt juist slecht te gaan met Netflix. Er wordt dit jaar zelfs 200 miljoen minder winst dan het kwartaal daarvoor verwacht (800 miljoen). Om de winst omhoog te halen, komen ze elke week met een nieuwe film. Pluspunt voor ons!

Bekijk ook:
Top 10 populairste Netflix series

Concurrentie

Er is door Netflix ontzettend veel geïnvesteerd in films en series om het aanbod te verbreden. Ook zijn er rivalen van Netflix, zoals Disney en Warmermedia die nu hun eigen streamingdiensten bieden. Daarnaast wordt ook Videoland steeds populairder. Netflix is niet meer de enige grote videostreamingsdienst. Het Netflix aandeel gaat ook niet helemaal goed op dit moment, het is aan het dalen sinds begin dit jaar. Mochten de cijfers van dit kwartaal écht tegenvallen, dan zal er een nog grote daling van het aandeel plaatsvinden. Hij staat op dit moment op een verlies van vijf procent.

52 nieuwe films

Ondanks dat er al erg veel is geïnvesteerd, en het lang duurde voor Netflix om deze investeringen met de winst te compenseren, komen ze met een plan om nog meer abonnees binnen te halen. Er worden meer films geplaatst op de streamingdienst. Het goed nieuws voor ons is hierbij dat er iedere week een nieuwe film komt. Een jaar lang dus!

Red Notice

Één van deze 52 films is bijvoorbeeld Red Notice. Schrik niet, maar hier hebben ze 130 miljoen euro in geïnvesteerd. 20 miljoen euro hiervan zou naar de hoofdrolspeler Dwayne Johnson gaan. Beter bekend als ‘The Rock’. In andere films die bij de 52 opkomers horen, spelen grote acteurs en actrices de hoofdrol. De namen van onder andere Leonardo DiCaprio, Sandra Bullock, Dwayne Johnson, Idris Elba, Meryl Streep, Zendaya, Jennifer Lawrence en Ryan Reynolds zijn gevallen. Dus, dat belooft in ieder geval voor ons veel goeds, hopelijk voor Netflix ook!

Bekijk ook:
Vijf Netflix documentaires die je gezien moet hebben!

Foutje gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Geschreven door Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tinder logo

Meer matches op Tinder? Omzeil het algoritme met deze tips!

Galaxy S21 is te gebruiken als autosleutel