geld verdienen met tiktok
Saved Read later
Deel dit bericht

Geld verdienen met TikTok, hoe werkt dat precies?

Er zijn steeds meer mogelijkheden om geld te verdienen via het internet, en de nieuwste manier is natuurlijk TikTok. Deze app is ontzettend populair geworden tijdens de eerste lockdown, en die populariteit zal voorlopig nog wel aanhouden. Het is ondertussen net zo normaal geworden als even op Facebook kijken. Dan zal er vast ook wel een manier zijn om geld te verdienen met TikTok, toch? Dat klopt! Wij leggen het aan je uit.

Geld verdienen met TikTok

Laten we gelijk met de deur in huis vallen en zeggen dat het niet makkelijk is om geld te verdienen met TikTok. Hier zul je echt wel tijd en moeite in moeten steken om ook maar een klein zakcentje te verdienen, laat staan een heel inkomen. Toch is het niet onmogelijk om er duizenden en zelfs miljoenen mee te verdienen. Charli D'Amelio, de meest gevolgde influencer op TikTok, verdient bijvoorbeeld maar liefst 4 miljoen dollar in een tijdspan van 12 maanden. Maar hoe kan jij dan een leuk zakcentje verdienen? Wat zijn de eisen?

Robot stofzuiger test 2021
Geld verdienen met TikTok, hoe werkt dat precies? 12
Heb jij al een robot stofzuiger? Bekijk hier de 5 beste robot stofzuigers van dit moment.

Hoeveel volgers heb je nodig om influencer te zijn?

geld verdienen met tiktok

Allereerst is het belangrijk dat je volgers weet binnen te halen. Er gaat natuurlijk niemand betalen voor iemand die slechts 50 volgers heeft, als ze ook kunnen kiezen voor iemand met 50 duizend volgers. Het minimum aantal volgers wat je nodig hebt om via TikTok geld te verdienen is 1000. Vanaf dit aantal volgers zal TikTok je namelijk voor livestreams betalen indien er gedoneerd wordt via jouw publiek. De accounts met de meeste interactie hebben vaak tussen de 500K en 1 miljoen volgers.

Manieren om geld te verdienen met TikTok

Er zijn meerdere wegen naar Rome, en dus ook meerdere manieren om geld te verdienen met TikTok. Niet alle manieren zijn echter even succesvol. Ze hebben echter wel allemaal één ding gemeen: je zult hard moeten werken om volgers te krijgen en behouden.

Livestream

Een van de makkelijkste manieren om geld te verdienen met TikTok, is om een livestream te starten. Hiervoor heb je minimaal 1000 volgers nodig. De kijkers kunnen jou als content creator munten doneren die ieder hun eigen waarde hebben. Ze kunnen ook emoji's of andere virtuele betaalmiddelen kopen (zoals diamanten). Elke emoji heeft zijn eigen waarde. De diamant levert het meeste op voor de influencer. Je kunt maximaal 1000 euro opnemen per dag via de donaties van de livestream.

Bekijk ook:
TikTok komt dit jaar met eigen games

Samenwerken met merknamen

TikTok is ontzettend populair geworden, en grote merknamen zijn dan ook op zoek naar influencers op TikTok die hun producten willen adverteren. Als je wilt dat een merk jou benadert, dan zal je echter meer nodig hebben dan alleen volgers. Er moet interactie zijn met jouw video's. Tevens is het ook niet zo dat ieder merk jou zomaar zal benaderen. Jouw video's moeten aansluiten op hun doelgroep. Dit is zeer zeker een goede bron van inkomsten, zelfs als het maar eenmalig is. Voor een dergelijke samenwerking mogen de beste TikTok influencers doorgaans 50-150 duizend op hun rekening schrijven. Dat is dus niet niks!

Offline samenwerken met merknamen

Geld verdienen met TikTok kan ook buiten TikTok gebeuren. Hoe dan? Door jouw populariteit! Zo zijn er bijvoorbeeld merken die dolgraag willen dat jij namens hun naar bijvoorbeeld de Huishoudbeurs, Beautycon of Comicon gaat. Jij hebt een leuk dagje uit, en het merk wordt goed vertegenwoordigd door een populaire influencer.

Merchandise verkopen

Deze manier van geld verdienen met TikTok is eigenlijk pas van toepassing zodra je jouw publiek opgebouwd hebt. Als je genoeg volgers hebt, dan kun je er eens over nadenken om jouw eigen producten te gaan verkopen via een webshop. Houd er echter wel rekening mee dat de basis van jouw video's hetzelfde blijven. Je hebt jouw volgers niet gekregen door constant reclame te maken. Probeer jouw producten dus niet constant in de schijnwerpers te gooien, maar probeer ze op een natuurlijke manier mee te nemen in jouw video's. De inkomsten die je hieruit kunt halen variëren enorm afhankelijk van de prijs, het aantal volgers en natuurlijk ook de interesse van de volgers.

Hoe krijg je meer volgers op TikTok?

geld verdienen met tiktok

Geld verdienen met TikTok gebeurt natuurlijk niet zomaar. Zoals we al eerder gezegd hebben, moet je eerst een flink aantal volgers hebben. Maar hoe krijg je meer volgers op TikTok? Die komen helaas niet uit de lucht vallen. Het is belangrijk om te bedenken wat voor soort content jij wilt gaan maken. Als jouw account de ene keer video's plaatst over Call of Duty, en de andere keer over hoe je bloemen moet verzorgen, dan zullen mensen je niet gauw volgen. Probeer dus één specifieke ‘niche' te kiezen. Uiteraard is het geen probleem als je tussendoor af en toe een andere soort video plaatst.

Zodra je besloten hebt wat voor soort video's jij wilt plaatsen, is het belangrijk om regelmatig nieuwe video's te plaatsen. Jouw kijkers willen weten waar ze aan toe zijn. Probeer dus een regelmatig patroon erin te krijgen, bijvoorbeeld elke maandag en donderdag. En het is natuurlijk echt niet erg om een keer onregelmatig te plaatsen.

Bekijk ook:
Is TikTok geschikt voor kinderen?

TikTok volgers behouden

Heb je het idee dat jouw TikTok volgers jou al gauw ‘ontvolgen'? Dan is er iets mis! Wellicht is het één van de dingen die we net besproken hebben, maar het kan ook iets anders zijn. Reageer je bijvoorbeeld wel op reacties die binnenkomen? Kijkers willen graag het gevoel hebben dat zij de persoon achter het scherm kennen. Interactie is daarom ontzettend belangrijk. Tevens is dit ook iets wat je in gedachten moet houden als je geld wilt verdienen met TikTok, want hier kijken merknamen ook naar.

Hoeveel kun je verdienen met TikTok?

Geld verdienen met TikTok vergt dus een hoop tijd en moeite, maar er valt wel het een en ander te verdienen. Hoeveel je precies kan verdienen met TikTok hangt enorm af van de manier waarop de inkomsten gegenereerd worden. Daar valt dus ook geen eenduidig antwoord op te geven, maar de potentie is er in ieder geval wel! Ga jij een poging wagen?

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.