TikTok komt dit jaar met eigen games 12
Saved Read later
Deel dit bericht

TikTok komt dit jaar met eigen games

Voor wie TikTok nog niet kent, TikTok is een social media kanaal waar jongeren korte filmpjes op kunnen maken. Zo kan je geluidseffecten en visuals toevoegen of playbacken op een nummer. En je kan gemakkelijk verschillende beeldfragmenten maken. Je ziet in ieder geval de leukste en gekste dingen terugkomen, maar nu komt het bedrijf achter TikTok (ByteDance) ook met eigen smartphonegames. Als we andere bronnen op het internet mogen geloven dan zou de Chinese start-up razendsnel al de eerste titels laten verschijnen.

ByteDance kocht al meerdere gamebedrijven op

In de afgelopen maanden heeft ByteDance al meerdere gamebedrijven opgekocht en er zijn al meer dan duizend gamemakers in dienst. Door het overkopen van gamebedrijven worden er meerdere gamestudio’s gecreëerd en wordt gelijk talent in huis gehaald. Een slimme actie van het bedrijf al zeg ik het zelf. Zeker als je bedenkt dat het grote aantal gebruikers van hun mobiele apps ervoor kan zorgen dat ByteDance één van de grotere spelers op de markt gaat worden. Bedenk alleen maar dat TikTok in Nederland al ruim 1 miljoen gebruikers heeft.

Door deze expansie kan ByteDance nu de concurrentie aangaan met Tencent. Tencent is een Chinese internetgigant. Het is een miljoenen bedrijf dat dat ook investeringen in Epic Games heeft gestopt en Epic Games heeft Fortnite ontwikkeld. En we weten allemaal hoe populair Fortnite is. Je moet van goede huize komen om daarmee te concurreren.

Bekijk ook:
Geld verdienen met TikTok, hoe werkt dat precies?

TikTok is populairder dan andere social kanalen

Volgens een artikel op DutchCowboys heeft TikTok wereldwijd al meer dan 1 miljard downloads behaald. TikTok heeft maandelijks 800 miljoen actieve gebruikers. Dit maakt het een populairder platform dan Twitter, Snapchat, Linkedin en Pinterest. En daarmee speelt het zichzelf ook gelijk in de kaart bij adverteerders. Jongeren zijn erg populair bij adverteerders, omdat ze nog relatief makkelijk te beïnvloeden zijn. Of dat een goed of slecht ding, dat laat ik aan jou over. Een ding is zeker, TikTok moeten we in de gaten houden de komende tijd!

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.