is tiktok geschikt voor kinderen
Franck/Unsplash.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Is TikTok geschikt voor kinderen?

TikTok gaat strengere regels invoeren voor de minderjarige gebruikers op zijn platform. Vooral de kinderen tussen de dertien en vijftien jaar krijgen meer beperkingen. Wij vroegen ons af of TikTok wel geschikt is voor kinderen en jongeren als er beperkingen opgelegd moeten worden.

TikTok regels minderjarigen

Wanneer je naar een video kijkt van iemand wiens account aangeeft dat hij tussen de 13 en 15 jaar is, kan je hier niet meer op reageren als je niet bevriend bent met het account. De jonge gebruikers mogen zelf kiezen of alleen vrienden of helemaal niemand mag reageren op hun video's. Daarnaast worden accounts van 13-15 jarigen niet meer aanbevolen voor andere gebruikers.

Het downloaden van filmpjes is alleen nog toegestaan voor video's die gemaakt zijn door gebruikers van 16 jaar en ouder. Tieners vanaf 16 jaar kunnen zelf aangeven of hun video's gedownload mogen worden. Vooralsnog staat die optie nu standaard uit, tenzij de gebruiker zelf iets anders beslist.

Ook is het niet meer mogelijk om de duet- of stitchfunctie te gebruiken bij minderjarige gebruikers. Dit kan pas wanneer de originele video gemaakt is door iemand van 16 jaar of ouder, en als deze persoon die instelling aan heeft staan. Deze optie staat voor 16 en 17 jarigen nu standaard op ‘vrienden'.

Bekijk ook:
De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

Family Pairing TikTok

Het is voor ouders mogelijk om mee te kijken naar wat hun kind allemaal uitspookt op TikTok. Met Family Pairing krijgen de ouders een aantal nieuwe mogelijkheden om hun kind op een afstand te begeleiden. Zo kunnen ouders zelf instellen of hun kind wel of niet naar bepaalde inhoud, gebruikers, hashtags of geluiden kan zoeken en kan de schermtijd ingesteld worden. Ook kan er gekozen worden voor een beperkte modus. Hierdoor wordt de weergave van inhoud die mogelijk niet geschikt is voor een breed algemeen publiek beperkt in de For You feed van het kind.

Is TikTok geschikt voor kinderen?

Omdat iedereen vrij is om te doen en laten wat zij willen met hun eigen filmpjes, kan het lastig zijn om te reguleren wat jouw kind te zien krijgt. Hier heb je natuurlijk wel de Family Pairing optie voor, maar niets is perfect. Daarnaast vinden de kinderen van tegenwoordig overal wel een omweg voor aangezien zij vaak slimmer zijn met de huidige elektronica dan ons. Moeten we kinderen wel op een app laten waar vrouwen zo veel mogelijk likes proberen te verzamelen in zo weinig mogelijk kleding? En waar al meerdere keren filmpjes zijn opgedoken van mensen die zichzelf door het hoofd schieten, ophangen of andere schokkende acties? Is de leeftijdsgrens van 13 wel oud genoeg? En moeten de filmpjes niet afgeschermd worden zodat je alleen met een account de filmpjes kunt bekijken om zo de nog jongere gebruikers te beschermen? Wij zijn benieuwd hoe jij hierover denkt.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

 

Bekijk ook:

 • Question of

  Is TikTok geschikt voor jongeren?

  • Ja
  • Nee
  • Ja, onder toeziend oog
 • Question of

  Moet het verplicht worden om een account te hebben om filmpjes te bekijken?

  • Ja, de jongste kinderen kunnen nu veel te makkelijk meekijken zonder toezicht
  • Nee, laat ze lekker doen wat ze willen
Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

One Comment

 1. Daniëlle Reply

  Ikzelf heb tiktok mijn zoon had ook tiktok met bijna 7000 volgers hij maakte leuke video’s tot tiktok zo achteruit ging trieste mensen met kinder profielen melden bah!! Hoe zielig ben je dan? Keer op keer werd er een account van mijn zoon verwijderd wat heeft iemand eraan om kinderen steeds bij tiktok te melden?
  Tiktok is nu een soort dating site
  Veel naakt
  En TE veel haatzaaien
  Pesten etc
  De kinderen hielden tiktok leuk

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.