Wat je gezicht je vertelt over je gezondheid 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat je gezicht je vertelt over je gezondheid

We kennen allemaal het gezegde: de ogen zijn de vensters van de ziel. Maar aan je gezicht kan je nog een heleboel andere dingen afleiden, zo kan je gezicht je een heleboel vertellen over wat er in je lichaam allemaal gaande is. 

Droge huid

Heb je last van een hele droge huid? Dit kan wijzen op een tekort aan essentiële vetten in je dieet. Eet eens wat vaker vette vis, noten en avocado en kijk of dit iets doet voor je huid.

Bekijk ook:
Vrouwen opgelet: hoe ga je om met een droge huid en haar?

Je ogen

Je ogen kunnen je bijvoorbeeld vertellen of je misschien bloedarmoede hebt, een bleke huid gecombineerd met een bleke huid aan de binnenkant van je oogleden kunnen wijzen op bloedarmoede. De binnenkant van je onderste ooglid hoort rood te zijn. Een ijzertekort zorgt ervoor dat je bloed minder rood is en je huid dus zijn gezonde roze kleur verliest.

Als je genoeg slaapt maar toch last blijft houden van donkere kringen onder je ogen zou dit kunnen wijzen op gevoeligheid voor bepaald voedsel. Donkere kringen kunnen ook komen door seizoen allergieën, uitdroging, bloedarmoede en het eten van te veel zout.

Acne

Als acne een regelmatig terugkerend probleem is zou je eens kunnen kijken naar waar op je gezicht de acne zit. Als het op je voorhoofd zit kan het wijzen op een gebrek aan essentiële voedingsstoffen. Als het voornamelijk op je wangen zit kan het wijzen op problemen met je verteringssysteem. Acne op je kaaklijn kan wijzen op een hormonale disbalans.

Als je regelmatig last hebt van acne kan het lonen om eens bij een professional langs te gaan die je tips kan geven over wat je kan doen om van de acne af te komen of het te verminderen.

Bekijk ook:
8 Feiten en fabels over puistjes

Je wenkbrauwen

Als je wenkbrauwen uitvallen aan het uiteinde kan dit wijzen op een overactieve schildklier. Als ze juist snel groeien kan het wijzen op een te veel aan adrenaline, dan wordt het tijd om je levensstijl een beetje aan te passen en wat meer te ontspannen.

Je mondhoeken

Barstjes bij de mondhoeken kan een teken zijn van vitamine B2 tekort. Vitamine B2 werkt samen met andere B-vitaminen om ervoor te zorgen dat er energie vrijkomt uit wat je eet, ook draagt het bij aan de productie van rode bloedcellen.

Bekijk ook:
Vitamine B12? Waarom is dat zo belangrijk?

Je tanden

Het is normaal om tijdens het flossen van je tanden een beetje bloed te krijgen, maar als je tandvlees regelmatig bloedt kan het komen door een tekort aan vitamine C. Vitamine C is nodig om het weefsel in je lichaam te laten groeien en herstellen.

Extra haar langs je kaaklijn

Als je extra haar hebt langs je kaaklijn, op je bovenlip en andere plekken op je gezicht en lichaam dan kan het wijzen op PCOS. Andere symptomen van PCOS zijn acne op de kaaklijn, het uitblijven van menstruatie en aankomen in gewicht.

Bekijk ook:
Wat is PCOS?

Vocht tekort

Als je een stukje huis tussen twee vingers vastpakt en het blijft langer dan een paar seconden zo staan voor het terug gaat naar zijn oorspronkelijke staat, dan wijst dit op een vocht tekort en moet je meer water drinken en minder koffie en alcohol.

Ga eens voor de spiegel staan en kijk naar je gezicht, zie je één van bovenstaande dingen dan kan het zeker geen kwaad om een belletje te doen naar de dokter en te kijken of je de hulp kan krijgen die je nodig hebt om van deze problemen af te komen.

Bekijk ook:
8 simpele beautytips met effect

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.