in

Vrouwen opgelet: hoe ga je om met een droge huid en haar?

Wat doen tegen droog haar?

Als vrouw wil je er meestal op en top uitzien. Ikzelf heb hier wel eens moeite mee, en dan niet alleen omdat ik er de tijd niet voor heb. Ik heb mijn haar meerdere keren in mijn leven geverfd, en zelfs geblondeerd. Het is dan niet anders dan normaal dat mijn haar nu droog, pluizig en beschadigd is. Normaal gesproken kon ik altijd langs de kapper om mijn haar weer op orde te krijgen, maar de wachtrijen zijn nu zo lang na de coronacrisis dat ik er niet eens meer zin in heb. Mijn huid daarentegen ben ik erg trots op. Zijdezacht noemt mijn vriend het altijd.

Hoe ik mijn haar beschadigde

Vroeger was ik een enorme fan van de stijltang. Het was helemaal in om stijl haar te hebben, en ik was een enorme krullenbol. Nu ik erop terug kijk heeft dit mijn haar trouwens ook flink beschadigd, het is niet allemaal aan het verven te danken. Ik voel mij dit jaar ontzettend goed over mijzelf, en vond dat ik dan ook wel wat beter voor mijn haar mocht zorgen. Maar welk product moet je in hemelsnaam kiezen? Er zijn zoveel verschillende soorten.

Bekijk ook:
Welke oogkleur komt het minste voor?

Eerste poging tot herstel

Ik ben begonnen met een masker van de drogist, gewoon huismerk. Bij de kapper doen ze ook altijd een masker in mijn haar, en daarna voelt het heerlijk dus waarom zou het niet werken? Ik moet zeggen dat het wel een klein beetje geholpen heeft maar niet lang. Meestal bleef het effect maar één dag en mijn haar was nog steeds ontzettend pluizig. Dat was juist de reden dat ik voor mijn haar ging zorgen, ik wou dat het niet meer pluizig was. Een vriendin heeft me toen gewezen naar Olaplex. Na één wasbeurt met de shampoo en conditioner merkte ik al flink verschil met het huismerk. Mijn haar voelde gezonder en had meer glans. Het voelde ook niet meer alsof mijn haar vol met gewicht zat, mijn haar danste als het ware!

Hoe werkt Olaplex?

Omdat ik de resultaten toch wel verbijsterend vond ben ik eens wat informatie gaan opzoeken. Het blijkt dus dat Olaplex ontzettend goed werkt bij beschadigd haar wat veroorzaakt is door chemische en thermische behandelingen. Wanneer je de shampoo in combinatie gebruikt met de conditioner herstelt en versterkt het beschadigd haar. Mocht je toevallig vegan zijn, het is 100% veganistisch dus ook jij kunt het gebruiken. Verder is het ook vrij van sulfaten, parabenen, gluten en wordt de kleur van je haar niet verder beschadigd.

Bekijk ook:
Dameskapsels 2021: de populairste kapsels voor vrouwen

Hoe zit het met dat zijdezachte huidje?

Als je geluk hebt dan heb je dat van jezelf al. Nu ben ik toevallig een van die mensen die geluk heeft. Die vriendin die mij de Olaplex heeft aangeraden, juist weer niet. Dus op mijn beurt heb ik haar weer de producten van La Roche Posay aanbevolen. Ik heb het zelf nooit gebruikt, maar mijn moeder heeft hier veel voordeel van gehad. Mijn vriendin was ook blij verrast door dit product. Zij heeft vooral last van een droge huid wat snel geïrriteerd wordt, dus de producten van La Roche Posay sloten perfect aan op haar wensen.

Conclusie

Eerlijk is eerlijk, ik was een beetje sceptisch. Als het om haarproducten gaat had ik echt het gevoel dat ik alles al geprobeerd had. Toch denk ik dat ik deze producten in de toekomst ga blijven gebruiken. Ik heb eindelijk een product gevonden wat mij het gewenste resultaat geeft zonder naar de kapper te hoeven!

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dokters opereren man met vis in anus

Zo wordt jij een pro in jouw game