8 simpele beautytips met effect 12
Saved Read later
Deel dit bericht

8 simpele beautytips met effect

We denken altijd ‘mooi zijn is pijn lijden'. Maar het kan eigenlijk veel gemakkelijker zijn dan je denkt. Een aantal kleine aanpassingen in je dagelijkse routine kan je al een flinke beautyboost bezorgen. Met deze 8 simpele tips ben je in ‘no time' een natural beauty.

1. Scrub

Onze huid kan zeer verwarrende signalen geven. De ene dag vraagt het om hydratatie en de andere voelt het zijdezacht aan. Kan jij er nog aan uit? Om dit te voorkomen en om ervoor te zorgen dat je huid langer zacht blijft aanvoelen, is dagelijks scrubben zeker aan te raden! Hierdoor verwijder je de oude en dode huidcellen en worden de huidcellen vernieuwd. Dode huidcellen maken de huid namelijk droog en dof. Scrub ze dus eerst weg voor dat je een body butter of een bodylotion gebruikt.

2. Vermijd alcohol en sigaretten

We weten uiteraard allemaal dat roken ongezond is. Maar kan het ook een effect hebben op je uiterlijk? Absoluut! Bij elke inhalering dringen er maar liefst 4000 toxische bestanddelen binnen in je lichaam. Alcohol is ook niet aan te raden. Het droogt je huid uit en bezorgt je gezwollen ogen. Als je deze twee zaken vermijdt, zal je al snel resultaat zien.

3. Slaap

De meeste van ons geloven niet in de term ‘schoonheidsslaapje', maar er zit meer waarheid in dan je zou denken. Slapen maakt je mooier, want tijdens je slaap hernieuwen de cellen zich. Ben je iemand die slecht in slaap kan geraken? Dan is er één gouden regel: vermijd cafeïne voor het slapen gaan. Je kan ook ademhalingsoefeningen doen om tot rust te komen.

4. Duik onder de lakens

En neen, het gaat hier niet over slapen. Seks is de ultieme beautybooster! 15 minuten per dag geven je wangen een natuurlijke blos, je lippen transformeren naar verleidelijk rood en je huid gaat er helemaal van stralen. Vergeet ook niet dat je na deze stomende activiteit helemaal ontspannen bent.

Bekijk ook:
Wat zijn de zeven schoonheden?

5. Draag minerale make-up

Zorg ervoor dat je je huid voldoende laat ademen. Verstop je poriën dus niet met een dikke laag make-up. Hierbij denken we vooral aan foundation. Dit is de basis van elke vrouw haar make-up ritueel, maar dit is net het product dat ervoor zorgt dat onze huid niet meer kan ademen. Er zijn genoeg andere manieren om kleine imperfecties weg te werken. Denk maar aan BB-crèmes en minerale make-up (poeders).

6. Wenkbrauwen

Je wenkbrauwen zijn een zeer belangrijk deel van je look. Wenkbrauwen die goed verzorgd zijn, de juiste vorm hebben en die mooi zijn bijgewerkt kunnen de mooiste delen van je gezicht naar voren brengen. Onverzorgde wenkbrauwen hebben net het omgekeerde effect.

7. Versterk je haar

Keratine, een proteïne, is één van de belangrijkste componenten als we over onze haren en nagels spreken. Door proteïnerijke voeding te eten (zoals eieren, noten, zaden, vis, …) vul je de keratinevoorraad aan en zorg je ervoor dat je haar gezonder en stakker wordt. Tegenwoordig zijn ook de ‘haargroei gummy's' heel populair.

8. Ga naar buiten

Een wandeling, een frisse neus halen, zorgt voor een goede bloedcirculatie en het geeft je een mooie en stralende huid. Wandelen bevordert ook je slaap en zorgt ervoor dat je helder kan nadenken. Schijnt de zon, des te meer redenen om je huis uit te trekken. De zon bevat namelijk vitamine D en deze belangrijke vitamine is goed voor de huid. Enkele stappen in de buitenlucht maken je niet alleen mooier maar het zorgt er ook voor dat je gezond en gelukkig blijft.

Weg dus met al die dure schoonheidsproducten. Deze 8 kleine aanpassingen kan je gemakkelijk verwerken in je dagelijkse routine. Het is niet moeilijk, het kost geen geld, het neemt niet veel tijd in beslag. Je zal er stralend uitzien!

Bekijk ook:

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.