Apple Glass komt eraan én dit is wat we weten 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Apple Glass komt eraan én dit is wat we weten

Goed nieuws voor alle tech-nerds. De Apple Glass lijkt er toch echt aan te komen. Inmiddels zijn de fabrikanten weer aan het werk gezet door Apple om bezig te gaan met de tweede fase van de productie. En daarmee zou de Apple Glass zowaar de eerste echt succesvolle AR-bril te worden die straks wereldwijd te koop is. Waar Google gigantische flopte met de Google Glass lijkt Apple inmiddels wel alle kennis en kunde in huis te hebben om er een daverend succes van te maken.

Apple Glass wordt gelanceerd in 2021

Daarnaast lijkt het er alle schijn van te hebben dat dit jaar de allereerste modellen van de Apple Glass al over de toonbank gaan. Er gaan al jaren geruchten dat Apple bezig zou zijn met de bril, maar heel veel werd nooit bekend gemaakt. Echter weten we inmiddels, dankzij analist Ming-Chi Kuo, dat Apple druk bezig is om deze plannen werkelijkheid te gaan maken. Naar alle waarschijnlijkheid rollen de brillen dit jaar nog van de band.

Bekijk ook:
De trend voor 2021: de slimme bril

AR in de bril

Augmented Reality is natuurlijk niet meer weg te denken uit de hedendaagse wereld. Tal van bedrijven gebruiken het al en in nieuwe iPhones en iPads zit de techniek dan ook al ingebouwd. Met de komst van een bril van Apple heeft het er alle schijn van dat dit verder wordt uitgebreid. Zo kun je straks, in je bril zien, hoe laat het is. Dingen toevoegen aan de bestaande wereld en bijvoorbeeld je navigatie gebruiken in je bril. En dat laatste kan behoorlijk interessant zijn.

Moet je een iPhone hebben om de Apple Glass te kunnen gebruiken?

Het is natuurlijk wel bekend. Apple wil graag dat je haar producten aanschaft. Zo kon je bijvoorbeeld je Apple Watch niet gebruiken zonder iPhone. Echter heeft Apple dat inmiddels wel mogelijk gemaakt, om zodoende ook (voornamelijk oudere mensen en jonge kinderen) te voorzien van een Watch. Maar nog steeds moet deze Watch nog opgezet worden met een telefoon. Daarnaast moet je hiervoor ook nog eens een apart abonnement afsluiten, om een netwerkverbinding tot stand te kunnen brengen.

De Apple Glass heeft er alle schijn van dat ook deze verbonden moet gaan worden met een iPhone of ander iOS-apparaat. Waar we een tijdje geleden nog dachten dat dit accessoire een stand-alone device zou worden, lijkt Apple geen zelfstandige software te maken voor de bril.

Bekijk ook:
Deepfakes? Wat zijn het eigenlijk en hoe schadelijk is het?

Makkelijker zien in het donker

Ook gaan er geruchten dat de AR bril van de Amerikaanse techgigant wordt voorzien van handigheidjes om gemakkelijker te kunnen zien in het donker. Wat deze functie precies gaat inhouden is nog niet duidelijk, maar ideaal is het zeker wel. Mensen met nachtblindheid kunnen hierdoor in ieder geval een stuk beter hun ding doen en van de trap vallen omdat je het niet goed kon zien is er dan ook niet meer bij.

Wat gaat de Apple Glass kosten?

Het is natuurlijk nog koffiedik kijken. We weten nog niet precies welke functies er allemaal geïmplementeerd gaan worden in de bril. Maar de prijs, dat is wel een dingetje. De Microsoft Hololens 2 is bijvoorbeeld al op de markt. Kosten? Zo'n 3500 dollar. En Apple is over het algemeen niet bepaald de goedkoopste wanneer ze met een product komen. Echter wordt de prijs van de Apple Glass op dit moment geschat op zo'n 500 dollar, volgens Prosser. Uiteindelijk valt dat dan wel weer mee.

Vond je dit interessant? Lees dan ook:

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.