Augmented Reality: Wat is het en wat kan ik er mee? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Augmented Reality: Wat is het en wat kan ik er mee?

Augmented Reality is inmiddels al niet meer weg te denken uit onze samenleving. Sterker nog, het is iets wat we met z'n allen al best wel veel gebruiken. Augmented Reality wordt in het Nederlands ook wel aangevulde realiteit genoemd. Uiteindelijk is het een beeld van de werkelijkheid, waar computergestuurde zaken aan toegevoegd kunnen worden.

Je huis inrichten met AR

Je kunt tegenwoordig echt van alles met je telefoon. Zo kun je bijvoorbeeld zelfs je huis inrichten via je smartphone dankzij AR. Volledig in verhouding. Dus vraag je je af of die bank of kast echt wel in je huidige inrichting past? Probeer het dan gewoon uit! Het scheelt je een hoop gesleep met spullen wanneer je nieuwe meubels het uiteindelijk toch net niet blijken te zijn. Onder andere IKEA heeft een eigen applicatie waarmee je dit gemakkelijk kunt doen.

Augmented Reality games

Er zijn steeds meer games te verkrijgen voor je smartphone die gebruik maken van het AR-principe. Wat ooit begon met het vangen van Pokémon in de populaire Pokémon Go game, is tegenwoordig in tal van spellen terug te vinden. Maar ook applicaties als de AR Invaders en Zombies, Run! zijn inmiddels te downloaden.

Bekijk ook:
De 5 beste babyfoons met camera van dit moment

Kinderschoenen

Maar het is niet alleen zo dat alles al helemaal naar behoren werkt. De mogelijkheden van AR zijn namelijk nog lang niet allemaal benut. Het fenomeen staat namelijk echt nog in de kinderschoenen. Maar het is zeker iets waar we in de toekomst nog van alles van mogen verwachten. Want eerlijk is eerlijk, hoe handig is het nou om dingen op te meten met de telefoon die je toch al in je broekzak hebt? Het scheelt een hoop zoeken en kan in veel gevallen dan ook ontzettend positief uitpakken.

Meer dan alleen smartphones

AR is inmiddels niet meer alleen iets wat zich op telefoons afspeelt. Zo wordt AR gebruikt door de VAR bij het betaald voetbal om te bepalen of iemand buitenspel staat. Maar ook wordt er volop gewerkt aan AR-brillen. Want in tegenstelling tot een VR-bril is een AR-bril iets waar ook de wereld in gezien moet worden. Echter zijn de brillen die op dit moment aan te schaffen zijn nog altijd ontzettend duur en nog niet volledig ontwikkeld.

Bekijk ook:
Deze wachtwoorden moet je nooit gebruiken

Naar verwachting zullen alle giganten op technologisch vlak in 2020 nog komen met een betaalbare AR-bril. Microsoft, Apple, Google en Facebook zijn druk bezig om de aangevulde realiteit beschikbaar te maken op je neus. Zo zou je in de toekomst gewoon je computer kunnen bedienen op de bank dankzij de bril.

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.