Top 10 best verkochte Nintendo consoles en handhelds 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 best verkochte Nintendo consoles en handhelds

De Nintendo Switch is inmiddels wereldwijd bijna 80 miljoen keer verkocht, dat maakte het Japanse bedrijf onlangs bekend in zijn kwartaalcijfers. De Switch is daarmee een van de best verkochte Nintendo consoles. Nintendo kent echter nog vele populairdere producten die nog beter verkochten. Welke dat zijn, dat lees je in deze top 10 best verkochte Nintendo consoles en handhelds. 

10. Nintendo GameCube

De GameCube kwam in 2002 op de markt en moest de strijd aan gaan met de Playstation 2 en de Xbox. Een nogal verloren strijd, want waar de PS2 met ruim 155 miljoen sales de best verkochte gameconsole aller tijden is, werden er slechts 22 miljoen GameCubes verkocht. Nogal een verschil, maar met die verkoopcijfers staat de GameCube wel op de tiende plek in deze top 10.

Bekijk ook:
Top 10 populairste games van 2020

9. Nintendo 64

De voorloper van de GameCube deed het qua sales net iets beter. De Nintendo 64 verscheen in 1997 en kan met bijna 33 miljoen verkochte exemplaren een bescheiden succes worden genoemd. De Nintendo 64 staat daarmee op de negende plek in deze top 10 best verkochte Nintendo consoles en handhelds.

Bekijk ook:
Super Nintendo World opent in februari zijn deuren

8. Super Family Computer / SNES

De jongere generatie zal deze console waarschijnlijk niet kennen, maar de Super Family Computer, ook wel bekend als de Super Nintendo Entertainment System (SNES) was een van de eerdere successen van Nintendo. Met 49 miljoen verkochte exemplaren was de SNES de best verkochte console van het 16 bit tijdperk en staat het op de achtste plek in deze top 10.

SNES

7. Family Computer / NES

De voorganger van de SNES, de Nintendo Entertainment System (NES) presteerde zelfs iets beter. De NES, die eind jaren '80 werd uitgebracht, en pakt vandaag de dag zelfs de zevende plek in deze top 10 met bijna 62 miljoen verkochte exemplaren.

NES

6. Nintendo 3DS

De Nintendo 3DS staat op de zesde plek in deze top 10 best verkochte Nintendo consoles en handhelds. De 3DS werd alweer bijna tien jaar geleden uitgebracht in 2011. Sindsdien is de handheld bijna 76 miljoen keer verkocht. Prima verkoopcijfers natuurlijk, maar de 3DS is daarmee lang niet het best verkochte Nintendo product van deze eeuw.

3DS

5. Nintendo Switch

De Nintendo Switch is relatief nog niet lang verkrijgbaar, maar is nu al een van de best verkochte Nintendo producten. De Switch kwam in 2017 uit, en is sindsdien al bijna 80 miljoen keer verkocht. Dat zijn geweldige salesnummers en daarmee staat de Nintendo Switch op de vijfde plek in deze top 10.

Switch

4. Game Boy Advance

De bijna 20-jaar oude Game Boy Advance staat voor even nog op de vierde plek in deze top 10 best verkochte Nintendo consoles en handhelds. De GBA is sinds zijn release in 2001 maar liefst 81 miljoen keer verkocht. Prima verkoopcijfers, maar binnenkort zal de Nintendo Switch deze cijfers evenaren en voorbij streven.

Bekijk ook:
Among Us: De populairste game van dit moment

3. Wii

De Wii was na de release in 2006 tijden lang trending in de gamewereld. Dat kwam vooral door de baanbrekende toevoeging aan de spelcomputer. De Wii had namelijk een bijzondere controller, waarmee gamers met handbeweging spellen konden besturen. De console werd daarmee een hebbedingetje die bijna elke gamer moest hebben. In totaal zijn er inmiddels meer dan 101 miljoen exemplaren van de Wii verkocht, en daarmee staat de console op de derde plek in deze top 10.

Bekijk ook:
Mario Kart in het echt!

2. Game Boy

De op één na populairste Nintendo handheld en nummer twee van deze top 10 is de Game Boy. De Game Boy was vroeger dé draagbare spelcomputer die iedereen moest hebben, en veel gamers zullen er met nostalgische herinneringen aan terug denken. De eerste versie van de Game Boy kwam in 1989 uit, en sindsdien is de populaire Nintendo handheld maar liefst 118 miljoen keer verkocht.

Game Boy

1. Nintendo DS

Het aller populairste en best verkochte Nintendo product is tot op het heden de Nintendo DS. De DS was de opvolger van de Game Boy Advance en werd in 2004 uitgebracht. De DS was revolutionair omdat de draagbare spelcomputer inklapbaar was, met twee schermen, en een van die schermen was een touchscreen.

De Nintendo DS werd sinds de release maar ruim 154 miljoen keer verkocht. De DS zal met zoveel verkochte exemplaren nog lang het populairste Nintendo product zijn. Van de concurrenten kan je alleen verwachten dat de Nintendo Switch nog verder in gaat lopen. Maar, met een verschil van ruim 70 miljoen is het een haast onmogelijke klus voor de Switch om de DS van de troon te stoten.

Met 154 miljoen verkochte exemplaren is de DS dus de populairste Nintendo spelcomputer, maar dat is niet het enige benoemingswaardige feitje dat te melden is over de handheld. De DS is namelijk tevens een van de best verkochte spelcomputers aller tijden. Alleen de PlayStation 2 werd in de geschiedenis iets meer verkocht, en daarmee hoeft de DS slechts één andere console voor zich te dulden in de ranking best verkochte gameconsoles aller tijden.

Nintendo DS

Deze top 10 populairste Nintendo consoles en handhelds is samengesteld op basis van cijfers van Nintendo.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.