De trend voor 2021: de slimme bril 14
Saved Read later
Deel dit bericht

De trend voor 2021: de slimme bril

Stel je voor: een bril die is voorzien van een microcomputer en in verbinding staat met je smartphone. Allerlei informatie kan op het glas worden geprojecteerd of via de luidsprekertjes bij je oren hoorbaar worden gemaakt. Daarvoor zijn er toch ontelbare toepassingen te verzinnen zowel voor business als voor de particuliere sector. Het lijkt erop dat het er in 2021 van zal gaan komen.

We willen geen glassholes worden

De slimme bril van 2021 zal niet de eerste zijn. Er is al een project van Google geweest dat compleet mislukte voor de particuliere markt. Google had zich daarbij wellicht te veel gefocust op de functionaliteit en leek vergeten te zijn dat mensen het item ook op de neus moesten dragen. Kortom de bril was zo lelijk dat dragers erom bespot werden. Al snel werden de gebruikers van de Google glasses in het Engels aangeduid als glassholes.

Bij deze samentrekking lag de nadruk vooral op het woord asshole. Een tweede groot bezwaar van de eerste versie van de slimme bril was dat deze ook een camera bevatte. Dat was misschien wel een tof idee voor de drager van een dergelijke bril. Dat het echter een behoorlijke aantasting zou vormen van de privacy van iedereen die in contact kwam met een slimme bril gebruiker was Google even ontgaan. De slimme bril werd uit de handel gehaald behalve voor zakelijk toepassingen in magazijnen en dergelijke. Het heeft Google in ieder geval veel informatie opgeleverd over wat wel en niet kan.

Bekijk ook:
Vaarwel vieze kattenbak: Ontdek de Zedar K900, de ultieme oplossing voor een schone kattenbak

Een nieuwe poging in 2021

Voor de nieuwe slimme bril neemt Google dit maal geen enkel risico wat betreft modieusheid. Voor het ontwerp van de bril is Ray-Ban als partner gevonden. In 1937 werd het Amerikaanse bedrijf Bausch & Lomb door de luchtmacht verzocht om een zonnebril te maken voor de piloten. Het werd de aviator, een model dat tot op de dag van vandaag als cool en stoer geldt. In 1999 kwam het bedrijf in Italiaanse handen en werd het omgedoopt tot Ray-Ban. De modieusheid werd door Italiaanse stijl tot een nog hoger niveau getild en de brillen van ray-ban zijn ongekend populair. Het lijkt dan ook dat de nieuwe versie van de slimme bril van Google in ieder geval mooi zal zijn.

De trend voor 2021: de slimme bril 16

Natuurlijk zouden we jou als geïnteresseerde graag alle verdere informatie willen verstrekken. Wat kan de nieuwe bril van Google straks allemaal, wat moet deze gaan kosten en wanneer zal die in Europa beschikbaar zijn. Helaas wil Google over al deze zaken nog geen uitspraak doen. Ook zijn er nog geen plaatjes uitgelekt hoe de bril eruit zou kunnen komen te zien.

Bekijk ook:
Dit zijn de meest opvallende brillentrends van 2024

Ondanks al die onzekerheid is er vast geen enkele andere bril geweest waar zo naar is uitgekeken. Overigens is Google niet het enige bedrijf dat bezig is met een dergelijk project. Ook Facebook (eveneens in samenwerking met Ray-Ban) en Apple zijn met brillen bezig voor VR en andere toepassingen. Draagt binnenkort iedereen een bril?

Bekijk ook:

Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.