7 Makkelijke gewoontes voor een gezonder leven 14
Saved Read later
Deel dit bericht

7 Makkelijke gewoontes voor een gezonder leven

Een gezonde levensstijl erop na houden is makkelijker dan je denkt! Leer jezelf deze 7 makkelijke maar gezonde gewoontes aan, en geef je welzijn een flinke boost.

1. Drink 1 glas water als je opstaat, en 1 glas water als je gaat slapen.

Water drinken is gezond, dat hoeven we niemand uit te leggen. Idealiter drinken we alleen maar water, maar dat is voor weinig mensen weggelegd. Je kan wel proberen meer water te gaan drinken, en dat is makkelijker als je dat op vaste moment doet. Probeer dus 1 glas water te drinken voor het slapen, en nadat je wakker wordt. Dit is extra goed voor je, omdat je tijdens het slapen veel vocht verliest.

Bekijk ook:
10 redenen waarom seks gezond is

2. Maak elke dag een kleine wandeling

Ook de bewering dat bewegen goed voor je is, heeft weinig extra uitleg nodig. Veel mensen denken dan gelijk aan een intensieve sportschoolsessie of iets dergelijks, maar je komt ook al een heel eind met een kleine dagelijkse wandeling. Begin met een afstand waar jij je comfortabel bij voelt, en je kan in de loop der tijd altijd nog kijken of je die vergroot. Daarnaast is de buitenlucht en het zonnetje ook nog eens goed voor je!

Wandeling

3. Zit niet lang stil

Lang stil zitten zou volgens sommige medische experts het nieuwe roken zijn. Probeer niet uren achter elkaar stil te zitten, maar beweeg na elk uur even. Strek je benen, pak een glas drinken (water), of loop even naar de wc. Een paar minuten bewegen is genoeg, zolang je bloedstroming weer wordt bevorderd.

Bekijk ook:
Blijf bewegen: waarom skeeleren zo goed voor je is!

4. Eet elke dag een stuk fruit

Zoals de Amerikanen het zeggen: “An apple a day, keeps the doctor away“. Een stuk fruit per dag moet een haalbaar doel zijn. Hierbij hoef je niks te laten staan, al is het extra goed als je met fruit een ongezonde snack vervangt. Daarnaast zijn er zoveel verschillende soorten fruiten (appels, bananen, kiwi, peren, aardbeien, blauwe bessen, etc.) dat er vast wel iets is wat je lekker vindt!

Fruit

5. Leg je mobiel weg een uur voordat je gaat slapen

Een goede nachtrust is essentieel voor een gezond leven. Wil je lekker slapen, dan is het verstandig om voor het slapen gaan je mobiel vroegtijdig weg te leggen. Het licht van je mobieltje en de vereiste hersenactiviteit zorgen er namelijk voor dat je moeilijker in slaap valt. Extra tip: lees een boek voor het slapen gaan, dat is goed voor je hersenen en je valt er sneller door in slaap!

Bekijk ook:
Top 10 meest verkochte boeken van 2020

6. Ben positief

Probeer positief te denken. Met een positieve attitude kom je dag een stuk makkelijker door, en dat doet wonderen voor je mentale gesteldheid. En ja een happy mind is een happy body, toch?

Positief

7. Gun jezelf rust

Mensen zijn geen robots. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar soms lijken we dat te vergeten. We zijn namelijk niet gebouwd om een hele dag lang te knallen en allerlei taken af te ronden. Op een gegeven moment hebben je lichaam en hersenen echt even een pauze nodig. Gun jezelf die rust momentjes, zodat je even kan opladen. Na een kleine pauze kan je er weer tegen aan, en waarschijnlijk kan je dan ook nog beter en efficiënter werken.

Bekijk ook:
Altijd moe? Lees deze tips voor een betere nachtrust

Heb jij nog makkelijke tips voor een gezonder leven? Laat hieronder een reactie achter!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.