Niet iedereen hoeft te betalen bij Harry Mens
Saved Read later
Deel dit bericht

Niet iedereen hoeft te betalen bij Harry Mens

Bijna onopgemerkt gaat het programma Business Class van Harry Mens het 25ste seizoen in. Veel tv-kijkers zullen het nooit hebben opgemerkt omdat het in het algemeen op zondagochtend wordt uitgezonden op een tijdstip dat vrijwel iedereen iets anders aan het hoofd heeft dan tv-kijken. Maar er is ook een vaste groep kijkers waarbij Business Class goed scoort. Het is ook een bijzonder programma omdat het een publiek geheim is dat Harry betaalt om op het net te mogen blijven en tevens  van zijn gasten een flink bedrag ontvangt om in Business Class te mogen optreden.

Wat is Business Class precies?

Business Class is een rustig voortkabbelende programma waar Harry Mens praat met vertegenwoordigers uit de politiek, het bedrijfsleven en af en toe de sport. Het wordt nooit fel en de ondervraging door Harry is nooit te diepgravend. Het is wel duidelijk dat voor veel van zijn gasten dit de eerste keer is dat ze op het scherm komen. Ook is de politieke voorkeur van Harry Mens vaak wel de leidraad als het daarover gaat. Beleggen is ook een veel voorkomend onderwerp in de show. Daarnaast vinden de -naar verluidt- vooral oudere mannen die naar het programma kijken het altijd een genoegen om naar Suze, de dochter van Harry, te kijken als zij op locatie bij een ondernemer op bezoek gaat.

Bekijk ook:
Nieuw programma op RTL 4: De Verraders

Omstreden door het financiële aspect

Er werd al enige tijd gefluisterd dat de gasten van Harry Mens moesten betalen voor een bezoek aan Business Class. Dat werd bevestigd noch ontkend. Om die reden besloten een aantal onderzoeksjournalisten de proef op de som te nemen. Ze beweerden dat ze startende ondernemers waren op zoek naar financiering. Het product dat ze konden maken, was wel erg bijzonder, namelijk textiel uit mest. Een win-win situatie in een land met een mestoverschot.

De journalisten mochten de meest boude uitspraken doen in de paar minuten dat ze  optraden. Harry Mens snuffelde zelfs uitgebreid aan een stof die zogenaamd van mest was gemaakt en kon zo bevestigen dat er geen enkel geurtje meer te ruiken was. Maar de journalisten konden bewijzen wat al werd vermoed. Ze hadden voor het interview € 10.000 moeten betalen. Er was geen enkel vooronderzoek gedaan naar het fictieve bedrijf dat ze vertegenwoordigden. Het was overigens wel grappig dat er veel financieringen werden aangeboden voor dit niet bestaande textiel.

De regels zijn inmiddels bekend

Door het onderzoek is er inmiddels geen onduidelijkheid meer. Harry Mens heeft bevestigd dat gasten zich in het algemeen zelf aanmelden voor een optreden in Business Class. Het prijskaartje daarvoor is nog steeds € 10.000. Het is niet de bedoeling dat het de gasten moeilijk wordt gemaakt en ze krijgen alle ruimte om hun verhaal te doen. De service gaat zelfs zo ver dat gasten die het niet goed doen in de show, daarover advies krijgen, zodat ze het een volgende keer beter kunnen aanpakken. Over de broek van mest kan Harry Mens inmiddels ook gewoon lachen. Op het moment vond hij het echt een zeer bijzondere uitvinding die goed werd uitgelegd. Er zijn tenslotte wel vaker uitvindingen die in eerste instantie ongelooflijk zijn.

Niet iedereen hoeft te betalen om mee te doen aan het programma. Voor de min of meer vaste verschijning van Willem van Hanegem en journalist Leon de Winter moet zelfs betaald worden in plaats van het omgekeerde. Die behoren dan ook tot de bijzondere gasten. Politici melden zich ook met regelmaat, vooral in verkiezingstijd. Deze mogen gratis verschijnen indien ze een echte boodschap te verkondigen hebben.

Nieuwsgierig geworden? Business Class kan je op zondag om 10.30 uur bekijken op RTL 7.

Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.