Wanneer kom je in aanmerking voor een zakelijke lening? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Wanneer kom je in aanmerking voor een zakelijke lening?

Steeds meer ondernemers sluiten de laatste jaren een zakelijke lening af. Dit komt onder andere doordat zij inzien dat deze financieringsvorm hen kan helpen om hun bedrijf te laten groeien. Sluit je een zakelijke lening af? Dan kun je het geld bijvoorbeeld gebruiken om een nieuwe machine of een nieuw voertuig te kopen. Dankzij zo’n bedrijfsmiddel kun je meer werk verzetten in dezelfde tijd, waardoor de kans groot is dat er meer geld binnenkomt. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan wil je zelf mogelijk ook wel zakelijk lenen. Helaas kan niet iedere ondernemer zo’n lening afsluiten. Om jou op weg te helpen, vertellen wij je in deze tekst wanneer je in aanmerking komt voor een zakelijke lening.

Afhankelijk van de bank waarbij je bankiert
Omdat zakelijke lenen aan populariteit wint, zijn er steeds meer partijen waarbij je zo’n financiering aan kunt vragen. Toch richten veel ondernemers zich tot een bank voor een zakelijke lening. Je kunt onder meer bij ABN AMRO terecht als je zo’n lening af wilt sluiten. Niet iedere ondernemer kan hier overigens lukraak een zakelijke lening afsluiten. Nee, want dit hangt af van de bank waarbij je bankiert. Heb je een rekening bij ABN AMRO, Rabobank, ING, SNS Bank, KNAB of Regiobank? Dan kun je hier een zakelijke lening aanvragen.

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

Ondanks dat veel ondernemers zich tot een bank richten voor een zakelijke lening, is dit niet noodzakelijk. De laatste jaren zijn er namelijk ook steeds meer online geldverstrekkers bij gekomen waarbij je zo’n financiering aan kunt vragen. Krijg je het niet voor elkaar om een zakelijke lening af te sluiten bij een bank? Of zijn de voorwaarden hier voor jou niet gunstig genoeg? Richt je dan eens tot een online geldverstrekker. Mogelijk lenen zij jou wel het gewenste bedrag. Daarnaast zijn de voorwaarden van de lening er misschien wel gunstiger dan bij een bank.

Hoe zit het met het financiële plaatje?
Een geldverstrekker neemt risico door jou geld te lenen. Zo’n partij weet immers nooit zeker of zij het volledige geldbedrag terugkrijgen. Daarom wordt er altijd gekeken naar het financiële plaatje voordat een geldverstrekker besluit om jou geld te lenen. Wil je als ondernemer een zakelijke lening afsluiten bij ABN AMRO? Dan moet de minimale omzet van jouw bedrijf bijvoorbeeld 50.000 euro bedragen. Als dit niet het geval is, heeft het geen zin om een aanvraag in te dienen. Dit is eveneens het geval als er geen sprake is van een positief eigen vermogen. Dit is namelijk ook een vereiste. Tot slot moet het resultaat (de winst) van jouw bedrijf ook positief zijn.

Bekijk ook:
Wat is de beste ergonomische wiebelkruk?

Wil je geen zakelijke lening afsluiten, maar gaat jouw voorkeur uit naar en zakelijke hypotheek? Dan moet je eveneens aan de drie bovenstaande voorwaarden voldoen. Bij een zakelijke hypotheek komt er nog wel een vierde voorwaarde bij: minder dan 10% omzetdaling door de coronamaatregelen. Als je aan al deze voorwaarden voldoet, kun je probleemloos een zakelijke hypotheek aanvragen.

Andere belangrijke voorwaarden van een zakelijke lening
Het financiële plaatje is voor een geldverstrekker belangrijk, maar er is meer. Je komt bijvoorbeeld alleen in aanmerking voor een zakelijke lening als de rechtsvorm van jouw bedrijf een eenmanszaak, vof, maatschap of bv is. Daarnaast moet je minimaal 15 maanden geregistreerd staan bij de Kamer van Koophandel om een zakelijke lening aan te vragen. Last but not least speelt de branche waarin je actief bent een rol. Je komt bijvoorbeeld niet in aanmerking voor een zakelijke lening als je actief bent in de financiële dienstverlening, commercieel vastgoed, projectontwikkeling, scheepvaart, adult entertainment, drugs of gokken.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.