De 10 beste musicalfilms 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De 10 beste musicalfilms

Wat is er nou beter dan een avondje musical? En als dat niet in hettheater kan, waarom dan niet thuis? Er zijn er inmiddels genoeg opfilm vastgelegd. Om je te helpen met kiezen is hier een top tien vande beste musicalfilms. Let op! Bevat spoilers;).

10) Fiddler on the Roof

´Hierin Anatevka hebben we overal tradities voor. Hoe je slaapt, hoe je eet. Hoe je werkt. Hoe je je kleedt.´ In deze musical krijg je een inkijkje in het leven van de Joodse Tevye en de Joodse gebruiken en gewoonten die in zijn dorpje gelden. Een prachtige, unieke musical over tradities, trots, geloof en moeilijke keuzes. Want wat kiest Tevye als zijn dochters hun keus laten vallen op ongewenste huwelijkskandidaten die botsen met de tradities van de joodse cultuur? Gaat hij dan voor het in stand houden van de traditie of voor het geluk van zijn dochters?

9) Alladin

Alsje van Disney en van musicals houdt, moet je deze film zeker zien. Een re-make van de origenele Alladin die het verhaal vertelt van destraatrat Alladin en de prinses Jasmine. De film is een lust voor het oog want er wordt qua decor helemaal uitgepakt om Alladin een spectaculaire en kleurrijke manier neer te zetten. Ook zorgt WilliamSmith als Genie voor de meest hilarische momenten. Kortom: voor een vermakelijke, spectaculaire film ben je hier aan het goede adres!

8) Into The Woods

Voor wie van sprookjes houdt is dit een absolute aanrader! In deze film worden namelijk verschillende sprookjesverhalen samengeweven tot één verhaal over een bakker en zijn vrouw. Het decor en de kostuums zijn prachtig om naar te kijken en topacteurs als Meryl Streep en Johnny Depp maken de film een waar genot.

7) La La Land

Prachtige beelden, schitterende jazz en betoverende hoofdpersonen. Wat wil je nog meer? De musical heeft maar liefst 32 nominaties gekregen en 5 prijzen gewonnen. Het gaat over twee mensen met beide een grootse droom. Mia werkt in een restaurant, maar droomt van een leven als actrice. De eigenzinnige Sebastian is muzikant en groot jazzfanaat met een droom om een eigen jazzclub te openen. De twee blijven elkaar overal tegenkomen en ontwikkelen een soort haat-liefdesrelatie. Ondanks alles bloeit er iets op tussen Mia en Sebastian. Ze proberen elkaar te stimuleren om hun dromen waar te maken. Maar kan hun liefde de veranderingen die het leven brengt aan? Of zullen ze moeten kiezen tussen elkaar en hun dromen?

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

6) Hamilton

Deze langverwachte, prachtige musical met aanstekelijke hiphop en R&B vertelt de geschiedenis van de Founding Fathers en de revolutie vande Verenigde Staten. Wanneer het weeskind Alexander Hamilton een essay schrijft over de orkaan, zijn zijn dorpsgenoten zo onder de indruk dat ze geld inzamelen zodat Hamilton in Amerika kan gaan studeren. Dit gaat zoals gepland, Hamilton rondt zijn studie rechten met verve af. Maar dan komt de revolutie om de hoek kijken… Hamilton besluit zich aan te sluiten bij de revolutie en weet het tot rechterhand van de machtige George Washington te schoppen. Maar zal Hamilton in staat zijn om het land te redden van de heersende Britse macht?

5) Mary Poppins

Vliegen, in een stoepkrijt-tekening stappen, met dieren praten. In Mary Poppins is niets te gek. De gedisciplineerde maar magische nanny, verandert het leven van de kinderen Jane en Michael. Mary Poppinswordt gespeeld door de betoverende Julie Andrews. De film heeft een prijs gewonnenvoor beste visuele effecten. En dan is te merken, de meesterlijk in elkaar geweven combinatie van live-action en animatieblijven tot het einde boeien.

4) West Side Story

Dansende jeugdbendes in de straat alsof het de normaalste zaak van de wereld is, prachtige liedjes en pakkende thema´s als racisme en zinloos geweld. Het komt allemaal aan bod in deze echte klassieker. West Side Story heeft maar liefst 10 Academy Awards gewonnen en nog vele andere prijzen. Het is een moderne vertolking van Romeo en Juliet, over twee geliefdes die door vooroordelen en haat van elkaar worden gescheiden. Ze zijn alle twee verbonden met twee totaal andere jeugdculturen. Aan de ene kant heb je de Amerikanen, genaamd de ´Jets´ onder leiding van Riff. Aande andere kant heb je de Puertoricaanse immigranten, de´Sharks´ onder leiding van Bernardo. Tussen de groepen onderling is zo´n wederzijdse afkeer en vijandigheid dat de liefde tussen de Amerikaanse Tony en de Puertoricaanse Maria onmogelijk lijkt…

3) Annie

Wie kent haar niet? De hartverwarmende rode krullenbol met een droom omop een dag haar ouders weer terug te zien. Annie. Als weeskind heeft ze het niet makkelijk met de zelfzuchtige en alcoholistische Miss Hannigan als leidster van het weeshuis. Totdat op een dag GraceFarell, secretaresse van Oliver Warbucks op de stoep van het weeshuisstaat en Annie wordt uitgekozen om de kerstdagen bij de befaamde miljonair Oliver Warbucks door te brengen. Annie steelt alle harten van het personeel in Warbucks’ vertrek en uiteindelijk ook van de harde zakenman Oliver Warbucks zelf. Maar zal hij Annie kunnen helpenom haar ouders terug te vinden?

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

2) Les Misérables

´De moeder der musicals´ wordt deze klassieker ook wel genoemd. Een prachtig verhaal over opoffering, hoop en heldhaftigheid. De film bevat indrukwekkende beelden van de onderkant van Parijs begin negentiende eeuw.

Nadat Jean Valjean is veroordeeld tot 5 jaar dwangarbeid als straf voor het stelen van een stuk brood neemt hij een nieuwe identiteit aan en overtreedt hiermee de voorwaarden van zijn vrijlating. Hij werkt zich echter op tot eigenaar van een fabriek en burgemeester. De politie-inspecteur Javert die hem nog kent van zijn tijd vandwangarbeid komt achter deze nieuwe identiteit. Dit is het begin van een eindeloos kat-en-muisspel.

Wist je trouwens dat het zingen in deze musical op de set plaatsvond enniet geplaybackt was en later opgenomen in een studio, zoals gebruikelijk? Door de acteurs live op de set te laten zingen klinken hun stemmen veel persoonlijker en emotioneler.

1) The Sound of Music

Wie kent deze hartverwarmende musical nou niet? ´The sound of music’, het nostalgische verhaal over de opstandige non Maria die zich van deregels in het klooster niets aantrekt: ze zingt en fluit in de gang, komt te laat voor het gebed en glijdt van trapleuningen. Dit blijft niet onopgemerkt en Maria wordt dan ook door moeder Overste naar de familie Von Trapp gestuurd om daar als gouvernante te helpen nadat de moeder van het gezin is overleden. Eenmaal aangekomen schrikt ze van het strenge regime dat er in het huishouden heerst. Vader Von Trapp voedt de kinderen met harde hand op. Zal het Maria lukken het ijzige regime te doorbreken en de kinderen weer wat van geluk terug te geven?

De film won vijf Oscars bij de uitreiking in 1966, waaronder die voor de beste film. Wist je trouwens dat dit verhaal waargebeurd is? De opstandige non Maria heeft echt bestaan en de kinderen werden echt met een fluitje geroepen vanwege de grootte van het huis.

Bekijk ook:

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.