Dit zijn dé Disney-films voor deze kerst 12
LONDON, UK - April 17 2020: Disney plus streaming service logo on a smartphone
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn dé Disney-films voor deze kerst

It's the most wonderful time of the year! Kerst komt steeds dichterbij. Aangezien er tegenwoordig zoveel keuze is op het gebied van het streamen van films hebben we de beste Disney-films voor jouw kerst even op een rijtje gezet. Gemakkelijk te streamen via Disney+. Ben je nog geen abonnee? Voor slechts €6,99 geniet je een maand lang van al het moois dat de Disney-familie je te bieden heeft!

Beauty and the Beast – Live Action

Disney heeft zich de afgelopen jaren steeds meer ingezet op live-action films. Een live-action film bestaat uit werkelijk opgenomen data en ingevulde data door een computer. Beauty and the Beast is hiervan een prachtig voorbeeld. De film, die gebaseerd is op de originele tekenfilm van Disney en het verhaal van Jeanne-Marie Leprince de Beaumont, is voor een groot deel pas in de studio tot leven gekomen.

De wereldberoemde tafelscène waarin Lumière het nummer Be Our Guest zingt is hiervan een prachtig voorbeeld. Belle, Emma Watson, was de enige persoon in de ruimte tijdens het opnemen van deze scène. Zelf gaf ze, in een interview, aan dat dit de meest saaie scène was die ze ooit heeft opgenomen. Doordat er gebruik wordt gemaakt van visual effects duurde het een week voordat de scène echt goed opgenomen was.

Het beroemde verhaal neemt je mee naar het Frankrijk uit de achttiende eeuw. In het begin van het verhaal wordt er een vloek uitgesproken over een jonge prins die alleen kan worden verbroken wanneer hij ware liefde vindt. Absoluut het kijken waard voor jong en oud.

Bekijk ook:
Dit zijn de beste Disney films

Dit zijn dé Disney-films voor deze kerst 17

Frozen I & Frozen II

Natuurlijk kunnen de Frozen-films niet ontbreken in deze lijst. De films over ijskoningin Elsa en haar zusje Anna horen simpelweg gewoon bij deze tijd van het jaar. De eerste film kwam zeven jaar geleden uit en men was er absoluut van overtuigd dat dit niet echt een knaller zou worden. Maar niets bleek minder waar. Vandaag de dag is Frozen niet meer weg te denken uit het gigantische scala aan Disney-films. Sterker nog, het succes was zo groot dat de film in 2014 in de lijst met meeste opbrengsten terecht kwam.

Het vervolg is ook zeker een aanrader voor de mensen die Frozen I al wel een keer hebben gezien. Deel 2 speelt zich niet af in Arendelle zelf maar in de betoverde bossen, een stukje verder naar het noorden. Om eventuele spoilers te voorkomen kunnen we uiteindelijk maar één ding zeggen: gewoon kijken!

Bekijk ook:
Top 10 beste Disney films aller tijden

Dit zijn dé Disney-films voor deze kerst 18

Home Alone

Natuurlijk kan Home Alone niet ontbreken tijdens de kerst. Gelukkig heb je, door de constante uitbreiding van onder andere Disney+, Netflix en Videoland wel echt de keuze of je hem wel of niet gaat kijken. Maar ben je een liefhebber? Dan wist je waarschijnlijk ook al wel dat Home Alone, en de opvolgers van de films, inmiddels eigendom zijn van Disney.

Volgens mij hoeven we verder niet heel veel te schrijven over de Home Alone films. Als liefhebber ken je de films inmiddels waarschijnlijk van binnen en van buiten, en kun je iedere regel tekst al meespreken.Dit zijn dé Disney-films voor deze kerst 19

Mulan – Live Action

Het nieuwste paradepaardje van Disney is de film Mulan. Een film waar de Walt Disney Company zeker enorm trots op mag zijn. De film is voor het brede publiek beschikbaar gesteld op 6 december. Je valt dus nog steeds onder de eerste groep mensen wanneer je de film gaat kijken. Wel is de film al sinds 4 september te zien op Disney+ tegen een meerprijs van €21,99.

De film gaat, net als de animatiefilm, over Mulan. Er breekt oorlog uit in het China ten tijde van de Han-dynastie. De vader van Mulan wordt opgeroepen om te vechten, maar is erg slecht ter been. Dochter Mulan laat dit niet gebeuren en trekt voor het ochtendgloren naar het verzamelkamp. Vanaf daar doet ze zich voor als jongen om mee te kunnen en zo min mogelijk op te vallen.

Bekijk ook:
De leukste kerstfilms op Netflix

Dit zijn dé Disney-films voor deze kerst 20

Zoveel keuze uit fantastische kerstfilms

Disney+ heeft een gigantische collectie als het gaat om films die je prima kunt kijken in deze tijd van het jaar. Maar omdat het er zoveel zijn kunnen we ze echt niet allemaal uitgebreid behandelen. Eventuele andere aanraders uit de collectie van Disney zijn:

  • Santa Clause 1, 2 & 3
  • Olaf's Frozen Avontuur
  • The Nightmare before Christmas
  • Noelle

Maar er is natuurlijk nog veel meer dan alleen deze kerstfilms. Ook andere Disney-klassiekers, waaronder The Lion King, kunnen natuurlijk prima bekeken worden tijdens de kerstdagen. Veel kijkplezier!

Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.