6 redenen waarom ledverlichting populair is 13
Saved Read later
Deel dit bericht

6 redenen waarom ledverlichting populair is

Vraag jij je wel eens af waarom steeds meer mensen verlichting van led kopen? Daar zijn verschillende goede redenen voor te bedenken. We zetten zes redenen op een rijtje waarom ledverlichting tegenwoordig populair is.

Ledlampen zijn energiezuiniger

In deze tijd waarin duurzaamheid een belangrijk thema is, zijn we niet alleen bezig met de productie van duurzame energie, maar ook met het beperken van ons energieverbruik. Ledverlichting past uitstekend in dat plaatje. Ze zijn namelijk een heel stuk energiezuiniger dan bijvoorbeeld gloeilampen of halogeenlampen. Het verschil is zelfs tussen de 70 en 90 procent. Je kunt door over te stappen op ledverlichting dus echt wel een verschil maken.

Langere levensduur

Een andere, absoluut pluspunt van ledlampen is dat ze een veel langere levensduur hebben dan andere soorten lampen. Een ledlamp kan maar liefst 50.000 uur branden. Ter vergelijking: de gemiddelde levensduur van een gloeilamp is slechts 1200 uur. En een spaarlamp dan, want die is ook juist bedoeld om energiezuinig en duurzaam te zijn? Die houdt het nog steeds maar 8000 uur vol. Misschien is een ledlamp duurder in de aanschaf, maar je doet er dan ook veel langer meer.

Bekijk ook:
De containerwoning het huis van de toekomst?

Geld besparen

Een logisch gevolg van de bovenstaande twee punten, is dat je door ledlampen te gaan gebruiken flink kunt besparen. Je energierekening zal door het aanzienlijk lagere stroomverbruik van ledverlichting een stuk lager uitvallen. De hogere aanschafprijs wordt hierdoor al gecompenseerd, maar zoals eerder gesteld gaan ledlampen ook veel langer mee. De conclusie is dus dat je zeker goedkoper uit bent met ledverlichting.

Minder slecht voor het milieu

Naast het feit dat ledlampen energiezuiniger zijn en langer meegaan, zijn ze ook minder slecht voor het milieu dan bijvoorbeeld spaarlampen. Daar zit namelijk kwik in, wat een giftige stof is. In ledlampen zit geen giftige stoffen, waardoor ze mede 100 procent recyclebaar zijn. Dit in combinatie met de lange levensduur zorgt ervoor dat er minder nieuwe lampen geproduceerd hoeven te worden en er dus minder materialen nodig zijn. De productie van ledlampen levert daardoor aanzienlijk minder CO2, zwaveloxide en nucleair afval op. Ledlampen zijn dus de ‘groenste’ lampen die je kunt krijgen.

Bekijk ook:
Valkuilen bij het schilderen van houten gevelbekleding

6 redenen waarom ledverlichting populair is 15

Allerlei kleuren en designs

Men denkt bij ledverlichting soms nog wel eens aan koud, wit licht. Dat was een aantal jaar geleden inderdaad ook het geval bij ledlampen. Inmiddels is er echter een breed palet aan kleuren en designs verkrijgbaar, die ledverlichting veel interessanter maken om in je woning te gebruiken. Het is tegenwoordig mogelijk om dimbare ledlampen te kopen, evenals ledverlichting die met een afstandsbediening in kleur aangepast kan worden. Ledverlichting is daarmee een stuk flexibeler geworden dan meer traditionele lampen.

Gloeilampen en halogeenlampen worden uitgefaseerd

Een andere, niet onbelangrijke reden waarom ledverlichting populair is, is omdat gloeilampen en halogeenlampen niet meer geproduceerd mogen worden van de Europese Unie. Ze worden uitgefaseerd omdat ze niet duurzaam zijn. Vroeg of laat zul je dus je gloeilampen of halogeenlampen moeten vervangen voor ledlampen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.