Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 beste Disney films aller tijden

Walt Disney Animation Studios staat al sinds 1937 bekend om hun geweldige animatiefilms. De eerste film die verscheen was Sneeuwwitje en de 7 dwergen. Deze animatiefilm was een enorm groot succes, en sindsdien brengen ze films van hoogstaande kwaliteit uit. Sommige mensen verkiezen de nieuwere Disney films, maar er zijn ook heel wat mensen die zeggen dat er niets boven de echte Disney klassiekers gaat.

Naast Walt Disney heb je natuurlijk ook nog Disney Pixar, Disney Nature, Disney Toon, Lucasfilm, Marvel Studios en live action films. Deze zijn bewust niet in het lijstje geplaatst omdat ze individuele erkenning verdienen.

Hieronder de 10 beste Disney films aller tijden.

10 – Bambi

Top 10 beste Disney films aller tijden 12

Het personage ‘Bambi’ was oorspronkelijk te vinden in voorleesboeken voor kinderen. Naar aanleiding van dat succes werd er besloten een animatiefilm te maken. Bambi werd voor het eerst uitgegeven in 1942 en was een enorm succes, vooral bij de jongere kinderen. Het realisme en tragedie van de dieren is dramatisch ijzersterk. Gooi daar vervolgens nog wat klassieke muziek en eindeloze plotwendingen bij en je hebt een geweldige animatiefilm.

9 – Alice in Wonderland

Top 10 beste Disney films aller tijden 13

Alice In Wonderland is één van Disney’s tijdloze klassiekers. De eerste versie verscheen in 1951. Deze film spreekt tot de verbeelding en het geeft kinderen een magische wereld om in weg te dromen. Alice In Wonderland is de perfect animatiefilm voor kinderen, en zelfs volwassenen, die niet bang zijn om vreemde en kinderlijk fantasieën te verkennen.

Bekijk ook:
Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen?

8 – Jungle Boek

Top 10 beste Disney films aller tijden 14

Jungle Boek is een perfect geanimeerd en muzikaal verhaal. De film zit boordevol avontuur, goede personages en een angstaanjagende slechterik. De film kwam uit in 1967. Deze films is ideaal voor dierenliefhebbers, en om samen met het hele gezin te kijken. Het maakt niet uit hoe oud of jong je bent, Jungle Boek zal niet teleurstellen.

7 – Rapunzel

Top 10 beste Disney films aller tijden 15

Rapunzel kwam uit in 2010 en is een moderne versie van het prinsessenverhaal Raponsje. Het is zeker één van Disney’s beste moderne animatiefilms. Het bracht terug prestige in de studio en hiermee bewezen ze dat ze nog steeds grote klassieke prinsessenfilms kunnen maken.

Duurste Disney film?

Wist je ook dat Rapunzel de duurste Disney film ooit gemaakt is? De productiekosten bedroegen niet minder dan 260 miljoen Amerikaanse Dollar. Dit kwam doordat ze een aantal keer opnieuw zijn moeten beginnen omdat de verhaallijnen niet helemaal uitkwamen.

6 – Sneeuwwitje en de zeven dwergen

Top 10 beste Disney films aller tijden 16

Sneeuwwitje en de 7 dwergen was de allereerste animatiefilm die Disney ooit gemaakt heeft. Hij is uitgegeven in 1937. En het is ook meteen één van de beste Disney films allertijden. De film heeft een boeiend en leuk verhaal dat vele aanspreekt.

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

5 – Frozen

Top 10 beste Disney films aller tijden 17

Frozen kwam uit in 2013, daarmee is het dus één van de modernste Disney films. Het is een film met een emotioneel verhaal en een briljante set van personages. Frozen is een film die iedereen kan waarderen, jong en oud. Het is ook de eerste Disney film die van het typische stramien afstapt. De prinses wordt niet gered door een knappe prins, maar door haar zus. Dit is de beste animatiefilm van Disney die humor, verhaal en opwinding combineert.

4 – Assepoester

Top 10 beste Disney films aller tijden 18

Assepoester is het meest bekende prinsessenverhaal naast Sneeuwwitje. Het verhaal is leuk, de personages zijn geliefd en de film is een tijdloze klassieker die de harten heeft gewonnen van kijkers overal ter wereld.

3 – Aladdin

Top 10 beste Disney films aller tijden 19

Aladdin is een gezellige film die het bekijken waard is. Hij is uitgegeven in 1992. Er zijn grappige personages en een betoverend liefdesverhaal gecombineerd met de boze Jafar en een grappige geest. De geest, ingesproken door Robin William, is zeker de voornaamste aantrekkingskracht voor het publiek. Hij is zo'n grappig figuur en is de grootste bron van humor in de film.

2 – Belle en het Beest

Top 10 beste Disney films aller tijden 20

Belle en het beest is een klassieker door en door. Hij verscheen voor het eerst in 1991. Belle en het beest heeft een steevaste verhaallijn die niet verslagen kan worden. Het is een magische topper!

1 – De Leeuwenkoning

Top 10 beste Disney films aller tijden 21

De Leeuwenkoning is de ultieme animatiefilm. Hij werd uitgegeven in 1994. Het is de meest bekeken Disney film en het is de eerste keuze van miljoenen Disney fans. De Leeuwenkoning is de animatiefilm die iedereen minstens een keer in zijn leven moet gezien hebben.

2 Comments

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.