Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de beste Disney films

Disney staat er om bekend geweldige films te maken. Vooral voor jong, maar ook een beetje voor oud. Pakkende humor maken van de films meesterwerkjes voor het hele gezin. Met honderden films vraag je je misschien af, welke Disney films zijn nou de aller beste? 

Wij gingen op onderzoek uit, en kwamen uit op de volgende films. Sommige hebben nog niet zo lang geleden een remake gekregen. De echte klassiekers blijven echter volgens vele en ook volgens ons de aller beste. Lees snel verder en zie de top Disney films welke je zeker gezien moet hebben.

De Leeuwenkoning (origineel)

De Leeuwenkoning is een tragedie over het opgroeien, ouderschap en hoe de wereld door trauma voorgoed veranderd.

Het verhaal volgt Simba de zoon van de Leeuwenkoning. Simba verliest zijn vader en moet noodgedwongen het koninkrijk verlaten om later in de film terug te keren als trotse Koning. Met muziek van Elton John en Hans Zimmer is het een meesterwerk en voor vele de best Disney film ooit.

Het verhaal is echter wel een goedkope diefstal, kijk maar eens naar Kimba the White Lion (Japan) en zie dat vrijwel de hele film frame voor frame gejat is.

Belle en het Beest

Met de moderne Moanas en Elsas is het makkelijk te vergeten hoe Belle de rol van de Disney Princess veranderde. Haar verhaal gaat over acceptatie, het is een film met een prachtig design en natuurlijk ook weer geweldige muziek.

De prins in het verhaal is een lelijk monster, maar de liefde van Belle zorgt ervoor dat zoals een goede kinderfilm dat betaamt, alles uiteindelijk weer goed komt en het beest veranderd in een ware prins.

De Kleine Zeemermin

De jaren 70 en 80 waren een lastige tijd voor Disney. Films als The Black Cauldron gaven het idee dat de zon wel eens voorgoed onder zou kunnen gaan voor Disney. Maar toen, toen kwam er De Kleine Zeemermin.

Bekijk ook:
Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen?

Ariel bleek een interessante held, een oceaan Princess welke verliefd werd op een mensenprins. De muziek van de film (engelse versie) was zo populair dat het Oscars in de wacht sleepte. De Kleine Zeemermin zette Disney weer op de kaart en luide een ware Disney renaissance in gang.

Mary Poppins

Wie houdt er niet van Mary Poppins? Afgezien van wijlen P.L. Travers, die de bronboeken schreef en ongelooflijk boos was om te ontdekken dat Walt Disney heerlijke liedjes en dansende pinguïns in de mix had gestopt. De geschiedenis heeft aangetoond dat het beter was: het verhaal van een magische oppas die met haar tapijtzak en pratende paraplu binnenvliegt om gezinnen in nood te helpen, voelt zich typisch Engels, ondanks dat ze in een studio in het zonnige Californië is verzonnen.

Het is scherp, geestig en grillig waar het telt, terwijl we Mary en Bert zien springen in krijtschilderijen en theekransjes op het plafond zien organiseren. Mary Poppins heeft altijd vastgelegd hoe grenzeloos de wereld als kind voelde. Dan is er de onberispelijke Julie Andrews een vrouw waarvan we allemaal zouden willen dat ze met haar vingers knipte en de puinhoop van ons volwassen leven onmiddellijk oploste.

Aladdin

Aladdin zien we terug in twee vervolgen, een SEGA videogame, een tv-serie en een West End musical. Ook kwam er een live-action remake, het laat maar eens zien hoe populair de film is. Wist je trouwens dat er bijna geen Aladdin was geweest? Disney CEO Michael Eisner voelde weinig voor een film met een setting in het Midden-Oosten. Aladdin bleek echter een geweldig succes en de film haalde in 1992 meer geld binnen dan Batman Returns.

De arme straatrat die het opschopt tot bruid van de Princess, een dief die terecht komt in het paleis. Een wensgeest die al je wensen in vervulling laat komen, behalve de liefde dan. Kortom een prachtige film en zeker een van Disney's beste.

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

The Muppet Christmas Carol

De Muppet Christmas Carol is de beste versie van de vakantieklassieker van Charles Dickens. Het is misschien wel de beste aanpassing van het werk van de auteur dat er is. De film is een verrassend getrouwe hervertelling van de novelle uit 1843, met uitzondering van de meerderheid van de cast dan.

Het is een deel gek, een deel oprecht. Statler en Waldorf wirwar aan hun kettingen als de spookachtige Jacob en Robert Marley, terwijl Tiny Tim wordt gespeeld door een ondraaglijk schattige Robin (Kermit's kleine kikkerneefje). Het legt niet alleen het ontroerende, altruïstische sentiment van het originele verhaal vast, maar toont de Muppets op hun best, raar en oneerbiedig, maar altijd in voor wat plezier.

Alice in Wonderland

De definitieve aanpassing van het trippy sprookje van Lewis Carroll, Disney's versie van Alice, is verrassend trouw aan het bronmateriaal, wat met zijn griezelige Cheshire Cat en het authentiek barme theekransje. Een theekransje dat aangenaam bizar is, net als de parade van speelkaarten. Gooi Disney's kenmerkende visuals in de strijd en je hebt zeker een magische reis die je wil maken.

Alive and Wonderland was echter een teleurstelling aan de kassa. Een deel van het probleem was dat Alduous Huxley, de schrijver achter Brave New World, werd ingehuurd om het script uit te werken, maar het project snel verliet nadat hij voelde dat zijn stem werd genegeerd. Met wat psychedelische kleuren en prachtige liedjes is Alice in Wonderland echter een cultfavoriet geworden.

Bekijk ook:

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.