De week zonder vlees: Ga jij de uitdaging aan? 13
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

De week zonder vlees: Ga jij de uitdaging aan?

Misschien heb jij al gekozen voor een dagje zonder vlees in de week. De voordelen voor het milieu zijn enorm en je hoeft beslist geen saaie maaltijd te genieten op die dag dat er geen vlees op het menu staat. Omdat te benadrukken is er ook een week zonder vlees en dat is dit jaar vanaf maandag 4 maart.

Het initiatief komt van Isabel Boerdam, die in Nederland bekendheid geniet middels haar blog en boek: De hippe vegetariër. Het initiatief wordt breed ondersteund door Bekende Nederlanders. Als jij een weekje afziet van vlees, weet je dat het ook gebeurt door onder meer Jort Kelder, Guido Weijers, Sophie Hildebrand en Sanne Vogel.

Bekijk ook:
De voor- en nadelen van minder vlees eten

Het bedrijfsleven doet volop mee

De support in het bedrijfsleven voor de week zonder vlees is niet mis. De stichting kent grote namen onder de ondersteuners. Wat dacht je bijvoorbeeld van Unox, Knorr, Albert Hein, Aldi, Lidl en hotelketen Accor. Praktisch wordt het grote publiek ook duidelijk gemaakt waar het om draait. De winkels bij de benzinestations van Shell zullen gedurende de week de aandacht vestigen op producten waar geen vlees in is verwerkt.

Beperk dierenleed en bespaar 130 liter water

Als je een week lang geen vlees eet, voorkom je natuurlijk niet alle dierenleed, maar je beperkt het wel. Ook levert een weekje geen vlees eten een besparing op aan schoon water van 130 liter per persoon. Indien je er voor zou kiezen om minimaal een dag in de week af te zien, doe je daar echt iets mee voor een beter milieu. Steeds meer mensen beseffen dat iedere dag vlees echt niet meer van deze tijd is, zeker omdat er voldoende alternatieven zijn om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten zonder vlees.

Samen is het leuker

Het is uiteraard ook mogelijk om je aan te melden voor de week zonder vlees met je bedrijf, restaurant, school of kantine. Samen is immers alles veel leuker. Hoe meer aanmeldingen, hoe meer er bespaard kan worden op schaarse grondstoffen. Samen meedoen aan een dergelijk evenement houdt ook in dat je heerlijke vegetarische gerechten kan uitwisselen die ook geschikt zijn voor de toekomst als jij wellicht ook kiest voor een dag zonder vlees iedere week.

Bekijk ook:
Is kweekvlees het vlees van de toekomst?

Een paar lekkernijen voor de week zonder vlees

De organisatoren van de week zonder vlees zouden hun werk natuurlijk niet goed doen als ze niet een aantal bijzondere gerechten op de site zouden zetten, die jou meteen doen watertanden. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Broccolitaart met kaas
  • Flamkuchen met pompoen
  • Pulled oats, roerbak
  • Salade met frambozen en vega snijworst
  • Gebakken gnocchi
  • Tomatensoep met courgette

Eet smakelijk tijdens de week zonder vlees!

Poll Doe jij mee met de vlees zonder week?

Ja23.1%
Nee76.9%
📊 Bekijk resultaten
Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.