scheten
Saved Read later
Deel dit bericht

Veganisten laten veel meer scheten dan vleeseters

Het nieuws wordt beheerst door protesterende boeren die het niet eens zijn met het stikstofbeleid. Veganisten zijn het vooral eens met de plannen van de overheid, maar dragen zelf meer bij aan het probleem dan ze denken. Ze laten namelijk 7 keer zoveel scheten dan mensen die vlees eten. Wij vinden dit een interessant onderwerp, dus doken we er even in, met gasmaskers uiteraard.

Scheten van veganisten zijn harder en viezer

Iedereen die regelmatig met een veganist omgaat weet dat een plantaardig dieet een enorme uitwerking heeft op het darmstelsel. Wetenschappers vonden dit een interessant idee en hebben onderzoek gedaan naar dit fenomeen. Rosemary Stanton van de universiteit van South Wales in Sydney kwam met verrassende resultaten. Ze komt echter met een goede verklaring voor de scheten van veganisten.

De veganistische man zou 7 keer zoveel scheten laten dan mensen die vlees eten. Naast de hoeveelheid scheten op een dag, zijn de scheten die worden gelaten ook harder en smeriger van geur. Mensen die zelf veganist zijn, of veganistische vrienden hebben zullen dit waarschijnlijk beamen. Een veganist laat 50% meer scheten per dag dan een vleeseter.

Bekijk ook:
Man prikt ruim 100 autobanden lek: dit zijn de maximale straffen voor materiële schade

scheten veganisten

Gezonde darmen

We willen niet zeggen dat veganisten in een verdomhoekje gestopt moeten worden, maar misschien is het wel verstandig om een paar extra luchtverfrissers aan te schaffen als je een veganistische vriend of familielid over de vloer krijgt. Volgens Rosemary Stanton is het juist heel gezond om scheten te laten. “Ons westerse idee dat scheten een teken van ongezondheid is, is simpelweg helemaal fout” aldus Stanton.

Het opendraaien van de gaskraan is dus een hele gezonde bedoening. De volgende keer als je dus een flinke knetter laat als je naast iemand op de bank zit dan heb je vanaf nu een goede reden. Welke groenten of fruit er specifiek verantwoordelijk is voor een flinke gasbubbel in je buik wordt niet genoemd in het onderzoek, maar wij weten uit ervaring dat vooral witte kool, prei, koolraap, uien, knoflook, en rode kool de boosdoeners zijn.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.